Soveltava liikunta

Soveltava liikunta

Liikunta kuuluu kaikille, riippumatta rajoitteista. Soveltavan liikunnan tarjontaa kehitetään jatkuvasti ja jo nyt mahdollisuuksia löytyy pyörätuolitanssin, liikuntakerhotoiminnan ja yleisöluistelun muodossa. Mikäli tarvitset apua tai tukea liikkumiseen, olethan yhteydessä liikuntapalveluihin tästä linkistä.

Soveltavan liikunnan tarkempaan tarjontaan pääset tutustumaan tästä.

Ikäihmisten liikunta

Ikäihmisille on tarjolla omatoimisen liikkumisen lisäksi tarjolla ryhmäliikuntaa ohjattujen kuntosaliryhmien sekä voima- ja tasapainoharjoitteluryhmän osalta. Lisäksi yli 65-vuotiailla on mahdollista lunastaa seniorikortti, joka mahdollistaa Virkistysuimala Zimmarin edullisen käytön päiväaikaan. Lue lisää ikäihmisten liikuntamahdollisuuksista tästä.

 

Soveltavan liikunnan mahdollisuuksia

 • Maksuttomat pyörätuolitanssit keskiviikkoisin Limingan Nuorisoseurantalolla torstaisin klo 16.00-18.00. Ryhmän toiminta keskeytetty toistaiseksi.
  • Tansseissa opetellaan nopeita lattaritansseja ja hitaita valsseja, osallistuminen ei vaadi paria. Paikalle voi tulla myös ihan nauttimaan musiikista.
 • Esteettömät yleisöluistelut jäähallilla. Yleisöluisteluun on mahdollista lainata kelkkaa tms. apuvälinettä. Mikäli tarvitset neuvoja apuvälineasioissa, ota yhteyttä liikuntapalveluihin tästä.
 • Lasten ja nuorten soveltavan liikunnan kerho Ojanperän koulun liikuntasalissa.
 • Esteetön uimaranta kesäaikaan Rantakylän liikunta- ja virkistysalueella. Uimarannassa veteenmenoluiska sekä esteetön pukutila ja WC-tila.

Ikäihmisten ryhmäliikunta

Voima- ja tasapainoharjoittelu vanhan liikuntahallin aulassa 

 • maanantaisin klo 9.00-10.00 Ryhmän toiminta keskeytetty toistaiseksi

 

Ikäihmisten kuntosalin käyttö pienryhmissä 19.4. alkaen

Yli 65-vuotiailla kuntalaisilla on mahdollista aloittaa kuntosalin käyttö Linnukka-hallin (vanha liikuntahalli) kuntosalilla 19.4. alkaen pienryhmissä. Käyttö toteutetaan yhdeksän osallistujan ryhmissä, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Ryhmät kokoontuvat seuraavasti.

 • maanantaisin klo 12.30-13.30 – tällä vuorolla on ohjaus
 • keskiviikko klo 13.00-14.00
 • perjantai klo 8.30-9.30 – tällä vuorolla on ohjaus

Ilmoittaudu ryhmiin soittamalla numeroon 050 318 1947 tai sähköpostilla irina.heikkinen@liminka.fi. Huomioithan, että henkilökohtaisia kulkutageja ei aktivoida ja kuntosalille kulku tapahtuu aina ohjatusti.

 

Viikoittaisen Zimmari-kuljetukset 

Kuljetukset toimivat tiistaisin ja torstaisin koulujen lukukausien aikana. Kuljetukset ovat maksuttomia kuntalaislle. Kuljetukset ovat keskeytetty toistaiseksi.

 • Lähtö klo 9.15 Limingan S-Marketin pihalta, reitti: S-Market, Tupoksentie, Sale Tupos, Zimmari. Lähtö Tupoksen Salen pihalta tapahtuu n. klo 9.30.
 • Paluu klo 12.15 Zimmarin pihalta, reitti: Zimmari, Sale Tupos, Tupoksentie, S-Market Liminka.

Kuljetus on maksuton. Kasvomaskin käyttö kuljetuksen aikana on suositeltavaa.

Muistathan seniorikortin, jonka voi lunastaa Zimmarin kassalta. Lisätietoa seniorikortista löydät tästä.

Vinkkejä ja lisätietoja soveltavaan liikuntaan

Katso alla olevista linkeistä jumppa- ja muita ohjeita.

Liikunna apuvälineitä on lainattavissa maksutta liikuntavälinelainaamosta. Katso lisää tästä.