Aapin päiväkoti

”Ainutlaatuinen, kuten lapsesikin.”

Tervetuloa Aapin päiväkotiin!

Päiväkotimme sijaitsee Ojanperän alueella. Lähistöltä löytyvät monipuoliset ulkoilualueet talvi- ja kesäkaudelle. Liikkumaan pääsemme myös vieressä olevan Ojanperän koulun liikuntasaliin. Limingan keskustan palvelut ovat myös lyhyen matkan päässä.

Aapin päiväkodin tärkein tavoite on, että jokaisella lapsella on kiireetön ja turvallinen varhaiskasvatuspäivä. Tarjoamme laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti ja lapset yksilönä huomioiden. Aapissa hyödynnämme vahvuusperusteista, positiivista pedagogiikkaa sekä yhteisopettajuutta.

Meille tärkeää on kasvatuskumppanuus ja vanhempien osallisuus. Te vanhemmat olette lastenne parhaita asiantuntijoita, joten haluamme toteuttaa laadukasta varhaiskasvatusta yhteistyössä teidän kanssanne.

Aapin päiväkodin keltainen leikkimökki ulkoa

Päiväkodissamme on kahdeksan ryhmää:

KATRIN TUPA

Katrin tupa on alle 3-vuotiaiden lasten vuorohoidon ryhmä. Vuorohoito tekee päivistämme vaihtelevia ja kodinomaisia. Katrin tuvassa tehdään paljon erilaisia askartelutöitä sekä metsä- ja puistoretkiä. Käymme myös aktiivisesti jumppailemassa niin ulkosalla kuin myös liikuntasalissa. Katrin tuvassa syli on aina avoin.

AURORAN TUPA

Auroran tuvassa touhuilee joukko alle kolmevuotiaita lapsia. Ryhmämme toiminta perustuu aitoon läsnäoloon ja jokaisen lapsen yksilölliseen huomioimiseen.

Aapin päiväkodin nukkuma-/ryhmätila

IIKAN TUPA

Iikan tupa on 0-3 -vuotiaiden lasten ryhmä. Ryhmässä arvostamme aitoa läsnäoloa, kiireettömyyttä ja iloista leikkimieltä. Pidämme tärkeänä jokaisen lapsen yksilöllistä huomioimista ja sylittelylle on aina aikaa.

EINON TUPA

Einon tupa on 2-4- vuotiaiden lasten ryhmä. Einon tuvassa arvostamme lapsilähtöistä arkea, josta ei puutu läheisyyttä ja syliä. Olemme aktiivinen ryhmä, jonka voi tavata keräämässä roskia kadun varsilta, juoksemassa metsässä pelkät villasukat jalassa tai vaikka lounastamassa ulkona. Ryhmämme toiminta ei rajoitu päiväkodin seinien tai aitojen sisäpuolelle, vaan hyödynnämme luontoa toiminnassamme. Punaisena lankana toimiikin kokemuspedagogiikka ja seikkailukasvatus.

Aapin päiväkodin ryhmätila sisältä

AAPON TUPA

Aapon tupa on 2-4-vuotiaiden lasten ryhmä. Aapon tupaan tulevat lapset, jotka aloittavat päiväkodissa ennen klo 6.30 tai jäävät hoitoon klo 17 jälkeen, jolloin eri ryhmien lapset yhdistyvät.  Aapon tuvassa järjestetään myös ympärivuorokautista varhaiskasvatusta (yö- ja viikonloppuhoito).

OSKARIN TUPA

Oskarin tupa on 3-5 -vuotiaiden lasten ryhmä. Oskarin tuvassa sijaitsee päiväkodin aisti- ja musiikillisen ilmaisun teemahuone, joka on koko päiväkodin käytössä.

Aapin päiväkodin eteinen/ryhmätila

JANNEN TUPA

Jannen tupa on viisivuotiaiden ryhmä. Jannen tuvassa tärkeää on pienryhmäpedagogiikka, leikki sekä tunne- ja kaveritaidot. Viskarissa tutustumme monipuolisesti mm. kirjaimiin, numeroihin ja laskemiseen. Pyrimme luomaan ryhmäämme kiireettömän, iloisen ja turvallisen tilan, jossa jokainen lapsi saa olla oma itsensä. Jannen tuvan ryhmätilasta löytyy luontohuone, joka on koko päiväkodin käytettävissä. Huoneessa on rikastuttamassa leikkiä esimerkiksi tiipii, tulipaikka, kiikareita sekä erilaisia luontoon liittyviä pelejä.

MARIAN TUPA

Marian tuvassa toimii kielirikasteinen esiopetusryhmä. Opimme ja oivallamme joka päivä uutta; tavoitteenamme on oppia leikin kautta ja toiminnallisin keinoin. Esiopetus on elinikäisen oppimisen alkutaival, joten tavoitteenamme on sytyttää lapsiin oppimisen ilo. Positiivisen pedagogiikkamme keskiössä on myönteiset tunteet ja lämmin vuorovaikutus, joilla on suuri merkitys oppimiselle ja kasvulle. Marian tuvan tilat mahdollistavat myös pienryhmätoiminnan hyvin, joka on myös yksi päivittäisistä toimintatavoistamme.