Ulkoliikuntapaikat

Kesällä liikuntamahdollisuuksia tarjoaa useat pallokentät, reitit, uimapaikkoja ja yleisurheilualueita unohtamatta. Limingan liikuntapaikat löydät myös valtakunnallisesta liikuntapaikat.fi-palvelusta.

Lue lisää

Talvella ulkoliikunnan perustaa tarjoavat hiihtoladut ja jääalueet, joita täydentää fatbike- ja monikäyttöreitit yhdessä meriladun kanssa. Talviajan kunnossapidon tilanteen voit tarkistaa Fluent-palvelusta klikkaamalla tästä linkistä.

Lue lisää

Kesäaika

Urheilukentät ja tekonurmet

Urheilukenttien ja muiden suorituspaikkojen käyttösäännöt löydät tästä. Urheilu- ja pallokentille on mahdollista varata vuoroja. Varattujen vuorojen ulkopuolella kentät ovat vapaassa käytössä. Katso kenttien varaustilanne klikkaamalla tästä.

Tenniskentät

Tenniskenttien pelivuorovaraukset tehdään tilavarauksen kautta ja varauksesta saatava varausvahvistus toimii pelioikeutena.

Peliareenat/monitoimikaukalot

Ulkoliikunta-alueet ja -laitteet

Ulkoliikunta-alueet ovat vapaasti kuntalaisten käytettävissä ja näille alueille ei ole vuorovarausta.

  • Liikuntapuiston ulkoliikunta-alue ja -laitteet
  • Keskuspuiston ulkoliikuntalaitteet
  • Tupoksen koulun pihalla olevat ulkoliikuntalaitteet

Maastopyöräily

Maastopyöräretteijä on tarjolla Rantakylän alueella ja Tupoksen taajamassa kiertävällä reitillä. Lisätiedot ja GPX-tiedostot reiteistä saat klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Rantakylän virkistys- ja liikunta-alue kesäaikaan

Rantakylän virkistys- ja liikunta-alue tarjoaa mahdollisuuksia moneen tekemiseen perheen kanssa ja yksin. Huomioithan saapuessa alueelle, että Monttutielle pysäköinti virkistysalueen kohdalla on kielletty!

Tupoksen uimapaikka

Tupoksen uimapaikan WC-tilat löytyvät urheilukentän huoltorakennuksen pukutiloista. WC-tilat ovat auki joka päivä klo 10-18 välisellä ajalla.

Talviaika

Talviajan kunnossapitotilanteen voit tarkistaa Fluent-palvelusta, johon pääset siirtymään tästä.

Luistelualueet

Kenttien valaistus ja käyttö: Luistelualueiden valaistus on toiminnassa ja pukuhuoneet käytössä kenttien ollessa käytössä klo 22.00 saakka. Tupoksen ja keskusurheilukentän luistelualueella valot ovat toiminnassa klo 21.00 saakka kentän ollessa käytössä. Luistelualueet ovat turvalliset ja käytettävissä silloin kun kentällä on valot ja pukukopit ovat avoinna.

Kunnostaminen: Luistelualueet kunnostetaan koneellisesti auraamalla ja jäädyttämällä yksi tai kaksi kertaa vuorokaudessa kelien salliessa. Luistelualueista Limingan keskusurheilukentän ja Tupoksen urheilukentän kunnostetaan kahdesti vuorokaudessa, muut alueet kerran. Kunnostaminen pyritään ajoittamaan siten, että alueet pysyisivät lumesta vapaana mahdollisimman pitkään kunnostamisen jälkeen. Jääalueiden jäädyttämistä ei voida tehdä lumisateella. Jäänhoitokausi kestää kelien niin mahdollistaessa joulukuusta maaliskuuhun. Jääalueiden kunnostamisesta vastaa Koneurakointi Seppälä Oy.

Ylläpidettävät jääalueet

Hiihtoladut 

Hiihtolatujen kunnossapitotiedon löydät Fluent-palvelusta, johon pääset tästä. Vaaranmaan ladun lisäksi Tupoksen kunto- ja ulkoilureitillä sekä meriladulla saa hiihtää koiran kanssa. Koiran tulee olla kytketty ja jätökset tulee kerätä pois.

Maastopyöräily

Talvikunnossapidetyn reitin lisäksi fatbikella saa ajaa meriladulla. Huomioithan, että ajat riittävän pienillä ilmanpaineilla niin Fatbike-reitillä kuin meriladullakin. Reittien kunnossapitotiedon löydät Fluent-palvelusta, johon pääset tästä.

Avantouinti

Limingan avantouintipaikka sijaitsee Rantakylän uimapaikalla. Katso sijainti ja lisätiedot tästä. Avantouintikausi alkaa lokakuussa ja päättyy seuraavan vuoden huhtikuussa. Avantouintipaikan pukusuojaan on mahdollista hankkia uintikauden ajaksi.

Pukusuojan käyttöoikeus ja avaimen lunastaminen
Avantouintipaikan pukusuojan käyttöoikeuden hinta avantouintikautta kohden on 20 euroa.  Avaimen voi lunastaa Limingan kunnanvirastolta (Lakeustalon 3. krs, Liminganraitti 10 C). Maksu tapahtuu hakuvaiheessa joko suoraan kunnan tilille tai tarvittaessa kortilla. Avain tulee palauttaa aina takaisin kunnan infoon avantouintikauden loputtua huhtikuussa.

Rantakylän virkistys- ja liikunta-alue talviaikaan

Rantakylän virkistys- ja liikunta-alue tarjoaa mahdollisuuksia moneen tekemiseen perheen kanssa ja yksin. Huomioithan saapuessa alueelle, että Monttutielle pysäköinti virkistysalueen kohdalla on kielletty!