Ulkoliikuntapaikat

Kesäaika

Kesällä liikuntamahdollisuuksia tarjoaa useat pallokentät, reitit, uimapaikkoja ja yleisurheilualueita unohtamatta. Limingan liikuntapaikat löydät myös valtakunnallisesta liikuntapaikat.fi-palvelusta.

Lue lisää

Talviaika

Talvella ulkoliikunnan perustaa tarjoavat hiihtoladut ja jääalueet, joita täydentää fatbike- ja monikäyttöreitit yhdessä meriladun kanssa. Talviajan kunnossapidon tilanteen voit tarkistaa Fluent-palvelusta klikkaamalla tästä linkistä.

Lue lisää

Kesäaika

Urheilukentät ja tekonurmet

Urheilukenttien ja muiden suorituspaikkojen käyttösäännöt löydät tästä. Urheilu- ja pallokentille on mahdollista varata vuoroja. Varattujen vuorojen ulkopuolella kentät ovat vapaassa käytössä. Katso kenttien varaustilanne klikkaamalla tästä.

Tenniskentät

Tenniskenttien pelivuorovaraukset tehdään tilavarauksen kautta ja varauksesta saatava varausvahvistus toimii pelioikeutena.

Peliareenat/monitoimikaukalot

Ulkoliikunta-alueet ja -laitteet

Ulkoliikunta-alueet ovat vapaasti kuntalaisten käytettävissä ja näille alueille ei ole vuorovarausta.

  • Liikuntapuiston ulkoliikunta-alue ja -laitteet
  • Keskuspuiston ulkoliikuntalaitteet
  • Tupoksen koulun pihalla olevat ulkoliikuntalaitteet

Maastopyöräily

Maastopyöräretteijä on tarjolla Rantakylän alueella ja Tupoksen taajamassa kiertävällä reitillä. Lisätiedot ja GPX-tiedostot reiteistä saat klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Rantakylän virkistys- ja liikunta-alue kesäaikaan

Rantakylän virkistys- ja liikunta-alue tarjoaa mahdollisuuksia moneen tekemiseen perheen kanssa ja yksin.

Tupoksen uimapaikka

Tupoksen uimapaikan WC-tilat löytyvät urheilukentän huoltorakennuksen pukutiloista. WC-tilat ovat auki joka päivä klo 10-18 välisellä ajalla.

Talviaika

Talviajan kunnossapitotilanteen voit tarkistaa Fluent-palvelusta, johon pääset siirtymään tästä.

Luistelualueet

Kenttien valaistus ja käyttö: Luistelualueiden valaistus on toiminnassa ja pukuhuoneet käytössä kenttien ollessa käytössä klo 22.00 saakka. Tupoksen ja keskusurheilukentän luistelualueella valot ovat toiminnassa klo 21.00 saakka kentän ollessa käytössä. Luistelualueet ovat turvalliset ja käytettävissä silloin kun kentällä on valot ja pukukopit ovat avoinna.

Kunnostaminen: Luistelualueet kunnostetaan koneellisesti auraamalla ja jäädyttämällä yksi tai kaksi kertaa vuorokaudessa kelien salliessa. Luistelualueista Limingan keskusurheilukentän ja Tupoksen urheilukentän kunnostetaan kahdesti vuorokaudessa, muut alueet kerran. Kunnostaminen pyritään ajoittamaan siten, että alueet pysyisivät lumesta vapaana mahdollisimman pitkään kunnostamisen jälkeen. Jääalueiden jäädyttämistä ei voida tehdä lumisateella. Jäänhoitokausi kestää kelien niin mahdollistaessa joulukuusta maaliskuuhun. Jääalueiden kunnostamisesta vastaa Koneurakointi Seppälä Oy.

Ylläpidettävät jääalueet

Hiihtoladut 

Hiihtolatujen kunnossapitotiedon löydät Fluent-palvelusta, johon pääset tästä. Vaaranmaan ladun lisäksi Tupoksen kunto- ja ulkoilureitillä sekä meriladulla saa hiihtää koiran kanssa. Koiran tulee olla kytketty ja jätökset tulee kerätä pois.

Maastopyöräily

Talvikunnossapidetyn reitin lisäksi fatbikella saa ajaa meriladulla. Huomioithan, että ajat riittävän pienillä ilmanpaineilla niin Fatbike-reitillä kuin meriladullakin. Reittien kunnossapitotiedon löydät Fluent-palvelusta, johon pääset tästä.

Avantouinti

Limingan avantouintipaikka sijaitsee Rantakylän uimapaikalla. Katso sijainti ja lisätiedot tästä. Avantouintikausi alkaa kaudella 2022–2023 1.10.2022 ja päättyy 31.5.2023. Avantouintipaikan pukusuojaan on mahdollista hankkia avainranneke, johon käyttöoikeus aktivoidaan uintikauden ajaksi.

Ohjeet avantouintipaikan pukuhuoneen käyttöoikeuden ostoon:

  1. Mene selaimella Limingan tilavarausjärjestelmään. Pääset sinne tästä linkistä
  2. Osta itsellesi käyttöoikeus kaudelle 2022–2023. Osta ensimmäiselle kerralla myös avainranneke. Ranneke toimii myös tulevilla kausilla (2023–) ja tällöin ostoksi riittää pelkkä käyttöoikeuden osto
  3. Nouda avainranneke virka-aikana (ma–pe klo 8–16) kunnanviraston infosta Lakeustalon 3. kerroksesta (Liminganraitti 10, 91900 Liminka) tai ilta-aikaan keskiviikkoisin klo 16–18 Linnukka-hallin kahviotilasta (Lippitie 2, 91900 Liminka). Mikäli sinulla on ollut käytössä vanha avain, voit palauttaa sen avainrannekkeen noudon yhteydessä
  4. Aktivoi ranneke tilavarausjärjestelmässä syöttämällä rannekkeen numero sekä omat tietosi. Huomioithan, että ranneke tulee aktivoida samoilla tiedoilla kuin käyttöoikeus (nimi ja sähköposti) ja että aktivointi tulee tehdä ennen rannekkeen käyttöä pukuhuoneen oven avauksessa

Mikäli sinulla ei ole sähköpostia käytössä, on sinun mahdollista käydä maksamassa käyttöoikeus keskiviikkoillan rannekenoutomahdollisuuden yhteydessä Linnukka-hallin kahviotilassa. Tällöin maksuvälineenä toimii pankki- tai luottokortti.

Mäenlasku

Mäenlaskupaikka löytyy Rantakylän virkistysalueen hiihtomaasta.  Mäenlaskupaikan lisätiedot ja kartan löydät tästä linkistä.