Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatus

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut ovat osa kunnan varhaiskasvatusta. Avoimiin varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat leikkitoiminnan kerhojen lisäksi perhekerhot. Toimintaa järjestetään sekä Tupoksessa Vanamon päiväkodissa että kirkonkylällä Linnukan päiväkodissa. Toimintaa ei järjestetä esiopetuksen loma-aikoina.
Avoin varhaiskasvatus on tarkoitettu perheille, jotka hoitavat lastaan kotona, eivätkä käytä muita päivähoitopalveluita. Toimintaan osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen.
Leikkitoimintaan haetaan paikkaa sähköisellä hakemuksella Sähköinen asiointi -kohdassa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Leikkitoimintaan haetaan keväisin ilmoitettuun päivämäärään mennessä, jonka jälkeen mahdollisiin vapaaksi jääviin paikkoihin on jatkuva haku. Leikkitoiminnan paikat myönnetään toimintavuodeksi. Paikat myöntää hakemusten perusteella päiväkodin johtaja.
Piirrettyjä lapsia seisomassa rivissä puiden edessä.

Luonto- ja seikkailukerho

Kerhopaikkana toimii Liminganlahden luontokeskus.

Tutustu kerhoon tästä

Avoimen kerhot

Linnukan päiväkodin avoimen kerhon tila.

Avoin varhaiskasvatus tarjoaa kerhotoimintaa 2-5 -vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille. Viikarit ja  Tenavat -kerhoissa leikitään, liikutaan, askarrellaan, lauletaan, ulkoillaan ja retkeillään. Viikarit-ryhmä toimii kirkonkylällä Liminganlahden koulun tiloissa ja  Tupoksessa Vanamon päiväkodissa Tenavat-ryhmä. Kerhoa on kaksi kertaa viikossa kolme ja puoli tuntia kerrallaan.

Liminganlahden luontokeskuksella järjestetään perjantaisin luonto- ja seikkailukerho, joka on tarkoitettu 4-5 -vuotiaille ja kerho on kestoltaan kolme tuntia. Kerhossa liikutaan, leikitään ja opitaan luonnosta luontokeskuksen ympäristössä. Käytössä on myös luontokoulun tilat askarteluja ja tutkimuksia varten. Kerhossa rakennetaan lasten myönteistä luontosuhdetta ja luodaan polkua kohti kestävää elämäntapaa.

Kerhojen toiminnasta vastaa varhaiskasvatuksen opettaja Anne Laukkanen ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Hannele Lämsä.

Kaikki kerhot ovat maksuttomia ja niissä tarjotaan ilmainen lounas.

Piirretty aarrekartta ihmisen kädessä

Kerhoihin haetaan Varhaiskasvatus ja esiopetus -sivustolla olevan sähköisen asioinnin kautta. Ensisijaisesti kerhoista paikan saavat ne lapset, jotka vapauttavat varhaiskasvatuksen paikan päiväkodista tai perhepäivähoidosta ja toisella sijalla hakemusten saapumisjärjestyksen mukaisesti tukea tarvitsevat lapset. (Sivistys- ja hyvinvointilautakunta 23.3.2021 § 25)