Tuomiaron päiväkoti

Tervetuloa Tuomiaron päiväkotiin!

Päiväkotimme sijaitsee Tupoksessa, Tuomiaron alueella luonnon läheisyydessä. Kodinomainen päiväkoti houkuttelee luokseen: iloinen, keltainen paritalo pilkistelee puiden katveesta kuin sanoen: tervetuloa! Tuomiaron päiväkodissa toimii kaksi ryhmää, toinen alle 3-vuotiaiden ryhmä ja toinen 3-5-vuotiaiden ryhmä.

Molemmissa ryhmissä työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa, tavallisesti päiväkodissa työskentelee myös varhaiskasvatuksen ohjaaja. Tuomiarossa häärii päivittäin myös ruoka- ja puhtaanapidon henkilö, joka sulautuu sujuvasti osaksi työyhteisöä. Lisäksi henkilökuntaan kuuluvat vastaava varhaiskasvatuksen opettaja ja päiväkodin johtaja ja kiinteistöhuollon palvelut ovat saatavilla aina tarvittaessa. Pieni työyhteisö on tiivis ja tunnelma päiväkodissa leppoisa.

Tuomiaron päiväkodissa ryhmätilat jakautuvat talon molemmin puolin. Kummaltakin puolelta löytyy niin sanottu nukkaritila, toimintatila ja eteistila. Kauden edetessä lasten tekemää taidetta levittäytyy pitkin seiniä: Tuomiarossa lapset saavat näkyä ja kuulua. Kodikkaat huoneet muuttuvat moneksi ja leikillistä oppimisympäristöä muokataan tarpeen mukaan lasten ideoiden ja toiminnan tarpeiden pohjalta; saatat löytää eteisestä temppuradan, toimintatilasta ravintolan, nukkarista formulakisat tai mitä ikinä lapset ovatkaan keksineet.

Tuomiaron päiväkodin ryhmätila

Piha-alueelta löytyy monipuolista tekemistä: kiipeilyä rohkeille, liukumäki vauhdikkaille, hiekkalaatikko taiteellisille, keinut ketterille. Omenapuut kukkivat kesäisin ja syksyllä satoa kerätään porukalla ja tietenkin leivotaan koko päiväkodin väelle omenapiirakkaa yhdessä. Pihalla on myös reilusti tilaa mielikuvituksellisille leikeille. Lisäksi päiväkodin lähistöllä on pieni metsä, jota ryhmät hyödyntävät toimintaympäristönään usein. Luonnossa lapset saavat nauttia raikkaasta ilmasta, metsän rauhasta ja opetella motorisia taitoja erilaisessa maastossa. Metsä innostaa oppimaan, tutkimaan ja touhuamaan.

Henkilökunta on ammattitaitoista, idearikasta ja lämminhenkistä. Lapsille on aina syli tarjolla ja kuuntelevat korvat kuulolla. Lasten ideoita ja mielenkiinnonkohteita hyödynnetään aktiivisesti varhaiskasvatussuunnitelman mukaisen toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Iloinen nauru kantautuu usein päiväkodilta, jokainen lapsi otetaan päivittäin lempeästi vastaan ja lapsi saa olla juuri sellainen kuin on kaikkine tunteineen ja ainutlaatuisine ajatuksineen.

Tuomiaron päiväkodin lapset kuvailevat päiväkotia muun muassa näin:

”Kaikki aikuiset ovat iloisia, kivoja, nopeita ja höpsötteleviä.”

”Leikkipuistossa on kiva käydä.”

”On kiva olla pienryhmissä, olla ulkona ja leikkiä.”

”Leikkiminen on parasta.”

Lasten sänkyjä nukkumatilassa