Vanamon päiväkoti

Tervetuloa Vanamon päiväkotiin!

Päiväkotimme sijaitsee Tupoksessa, lähikaupan kupeessa. Rakennus on suuri, mutta viihtyisä ja suunniteltu päiväkodin tarpeisiin; alakerrassa toimii kaksi pienten, eli alle 3-vuotiaiden ryhmää ja yläkerrassa kolme isojen, eli 3-5-vuotiaiden ryhmää.

Henkilökuntamme koostuu ammattitaitoisesta, kehittämishaluisesta, monipuolisesta ja lämminhenkisestä porukasta, johon kuuluu varhaiskasvatuksen opettajia, -lastenhoitajia ja -ohjaajia. Lisäksi Vanamossa työskentelee vastaava varhaiskasvatuksen opettaja sekä päiväkodin johtaja, ruoka- ja puhtaanapidon henkilöstöä ja kiinteistöhuolto tarpeen mukaan.

Vanamossa järjestetään Tupoksen alueen avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa ja rakennuksessa sijaitsee myös seurakunnan toimitiloja.

Päiväkodin huone, josa piano, sohva ja kaapit.
Musiikkihuone

Päiväkodin piha-alue on vasta uusittu ja se on suunniteltu huomioiden eri ikäisten tarpeet; taaperoille on oma piha-alue, jossa puuhaa on tarjolla lapsen tasolla ja vanhemmille lapsille oma suuri piha, jossa mahdollistetaan erilaiset leikit ja motoristen taitojen harjoittelua. Liukumäet tuo molemmilla piha-alueilla vauhdin hurmaa, hiekkalaatikot innostavat mm. työmaaleikkeihin kuorma-autoineen ja traktoreineen tai kahvilaleikkeihin kakkutaikureiden taitavissa käsissä.

Kiipeilymahdollisuudet kannustavat kokeilemaan omia taitoja supersankareina ja kesäisin pyörät ovat kovassa käytössä milloin formularatana, milloin mummolamatkalla ja mikäpä sen mukavampi tapa kertailla myös tärkeitä liikennesääntöjä, opetella vuoron odottamista ja toisten huomiointia.

Päiväkodin piha-alue, jossa alle kolmevuotiaat ulkoilevat

”Mun lempipaikka on hämppiskiikku, koska siinä voi ottaa kovat vauhdit.”

”Talvella on kiva napata lumihiutaleita ja hiihtää lujjaa.”

Vanamon päiväkodissa sisätilat on jaettu viiteen ryhmätilaan. Jokaisella ryhmällä on käytössään toimintatila, niin sanottu nukkaritila ja eteistila, jossa myös on tilaa toiminnalle. Ryhmien tiloja muokkaillaan erilaisiin leikkiympäristöihin ryhmässä vallitsevan teeman, lasten toiveiden ja tarpeen mukaan; leikki on päiväkodissamme arvostettua ja aikuiset auttavat lapsia rikastuttamaan erilaisia leikkejä ja mahdollistavat niiden toteuttamista.

Yhteisessä käytössä ovat myös liikuntasali, musiikkihuone ja taidetila – uusia toimintaan innostavia ympäristöjä suunnitellaan ja lasten ideoita kuunnellaan. Lapsi onkin Vanamossa kaiken keskipiste, toiminnan tähti: henkilöstö havainnoi ja kuuntelee lapsia ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaista toimintaa järjestetään pitkälti lasten mielenkiinnon kohteita hyödyntäen sekä niiden kautta oppimaan motivoiden.

Jumppasali, jossa leluja lattialla.

”Mun lempipaikka on käytävä ku siellä on kiva leikkiä koiraleikkiä.”

”Tykkään piirtää ja askarrella, koska on paljon värikyniä ja askarteluvälineitä.”

Vanamon päiväkodissa niin lapsissa kuin aikuisissakin halutaan nähdä hyvä ja pyrimme myös sanomaan siitä toinen toisillemme ääneen. Positiivinen ilmapiiri luo turvallisen tunnelman aikuisten työskennellä ja lasten leikkiä, oppia, kasvaa ja kehittyä.

”Aikuiset on kivoja, on kiva olla täällä teidän kanssa.”