Koulujen kerhotoiminta

Limingan peruskouluissa kerhotoimintaa järjestetään osana lasten ja nuorten koulupäivää.

Harrastustoiminta koostuu koulukohtaisista HaLi-harrastuskerhoista, jotka ovat oppilaille maksuttomia. Koulun harrastustoiminta järjestetään Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) myöntämällä hankeavustuksella, jota täydennetään kunnan noin 20 prosentin omavastuuosuudella.

Liminka on ollut mukana OKM:n Harrastamisen Suomen malli -toiminnassa kevätlukukauden 2021 pilotointivaiheesta lähtien. Hankkeen tavoitteena on tarjota jokaiselle peruskoululaiselle harrastus koulupäivän yhteyteen.

Limingassa koululla järjestettävä harrastustoiminta on saanut nimen HaLi – Harrastava Liminka. Hankkeen tavoitteena on tukea hyvinvointia ja tarjota jokaiselle Limingan peruskoululaiselle mahdollisuus harrastaa mieluista harrastusta heti koulupäivän jälkeen.  Harrastustarjonnassa on kuultu lapsia ja nuoria. Koulukohtaiset HaLi-harrastustarjottimet on koottu OKM:n koululaiskyselyn vastausten pohjalta.

HaLi-toimintaa järjestään kaikilla peruskouluilla. Harrastustoiminta on viikoittaista ja sitä järjestetään koulupäivän jälkeen klo 13−17 koululla tai sen välittömässä läheisyydessä. Harrastustoimintaa ei järjestetä koulun loma-aikoina.

Uuden harrastuskauden alkamisesta ja harrastuksiin ilmoittautumisesta tiedotetaan oppilaita ja huoltajia. Lukuvuoden 2022−2023 harrastuslukujärjestykset on lähetetty huoltajille Wilman kautta. Harrastusryhmiin voi ilmoittautua koko lukuvuoden ajan ottamalla yhteyttä koulun HaLi-vastuuopettajaan. Lisää HaLi-hankkeesta ja harrastustarjonnasta HaLi -hankesivulta.

HaLi-harrastustoimintaa koordinoi HaLi-koordinaattori Linda Jaakkola. Kouluilla harrastustoimintaa koordinoivat puolestaan seuraavat HaLi-vastuuopettajat:

  • Liminganlahden koulu: Malla Kaarlela, luokat 1−9 ja pop-luokka
  • Ojanperän koulu: Sari Meriläinen, luokat 1−4
  • Tupoksen koulu: Mari Simonen, luokat 1−9

Koordinaattorin ja HaLi-vastuuopettajien puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet löydät tämän sivun yhteystieto-osiosta.