Elintapaohjaus ja suositukset

Avoin elintapaohjaus

Jos haluat saada tukea liikuntaan, uneen tai ravintoon liittyen, ota rohkeasti yhteyttä elintapaohjaajaan. Avoimen ja maksuttoman elintapaohjauksen alkukartoituslomakkeita on saatavilla terveyskeskuksen vastaanotosta ja voit myös tulostaa sen tästä.

Suositukset ja vinkit

Suositukset ravitsemukseen liittyen

Suositukset liikuntaan liittyen

Treeniohjelmat

Vinkkejä ja linkkejä

Lapsille ja nuorille

Työikäisille

Ikäihmisille

Liikuntavälinelainaamot

Kuntalaiset voivat hakea omiin liikuntatottumuksiin piristystä Limingan kirjastojen liikuntavälinelainaamosta. Kunnan tavoitteena on lisätä omatoimista liikkumista lainattavien liikuntavälineiden avulla. Kirjastokortilla on mahdollista lainata liikuntavälineitä kahdeksi viikoksi. Lähtökohtana on, että kirjaston välineitä voi kokeilla ja sen jälkeen mahdollisesti hankkia samanlaisia itselleen. Lainattavia välineitä ovat esimerkiksi kävelysauvat, hulapainovanteet, kahvakuulat ja frisbeegolfkiekot. Kirjastolta löytyy myös runsaasti liikunnan kirjallisuutta.

Muistathan myös soveltavan liikunnan apuvälinelainaamon! Mikäli tarvitset apuvälinettä liikuntaan, saat lisätietoja lainaamisesta tästä.

Liikuntaresepti ja -neuvonta

Limingan liikuntaresepti ja -neuvonta -hanke käynnistyi vuonna 2015 ja päättyi vuonna 2017. Tavoitteena hankkeessa oli aktivoida terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia aikuisia. Mittarina liian vähäiseen liikkumiseen käytetään Käypä hoito suositusta. (Voit testata, onko oma liikkumisesi suositusten mukaisesti riittävää esimerkiksi osoitteesta http://www.ukkinstituutti.fi/testaaliikkumisesi/).Vaikka hanke on päättynyt jo, jatkuu liikkumisreseptien kirjoittaminen terveyskeskuksessa. Reseptiin sisältyy ohje asiakkaalle sopivaan liikkumiseen. Reseptin saaneilla asiakkailla on mahdollista hyödyntää myös elintapaohjauksen tarjoamia palveluita.