Sisäliikuntapaikat

Kuntosalit

Kuntosalien käyttöoikeuksien hinnat ja kulkeminen

Kuntosalin käyttöoikeus hankitaan tilavarausjärjestelmän kautta ja käyttöoikeuden hinta on 30 € kuuden (6) kuukauden ajalle. Käyttöoikeus mahdollistaa kummankin kuntosalin käytön. Huomioithan, että käyttöoikeus on aina henkilökohtainen. Käyttöoikeus tulee pystyä tarvittaessa todistamaan.

Käyttöoikeuden hankkimisen jälkeen kulku kuntosaleille tapahtuu pääsääntöisesti mobiiliavauksella. Mikäli mobiiliavaus ei ole kohdallasi mahdollista, olethan yhteydessä liikuntapalveluihin.

Siirry tilavaraukseen ja hanki käyttöoikeus klikaamalla tästä linkistä.

Keskustan kuntosali, Lippitie 2, 91900 Liminka

Keskustan kuntosali sijaitsee vanhan liikuntahallin yhteydestä, lukion viereisestä päädystä. Kuntosali on vapaassa käytössä käyttöoikeuden hankkineille varattujen vuorojen ulkopuoelella. Kuntosalin käyttöoikeuden voi hankkia liikuntapaikkojen tilavarauksen kautta. Siirry tilavaraukseen tästä.

Tupoksen koulun kuntosali, Tuiskulanranta 2, 91910 Tupos

Tupoksen kuntosali sijaitsee Tupoksen koulun yhteydessä. Kulku kuntosalille tapahtuu uimapaikan puoleiselta sivulta. Kuntosali on vapaassa käytössä käyttöoikeuden hankkineille varattujen vuorojen ulkopuoelella. Kuntosalin käyttöoikeuden voi hankkia liikuntapaikkojen tilavarauksen kautta. Siirry tilavaraukseen tästä.

Liikuntasalit

Liikuntasaleja löytyy keskustan, Ojanperän ja Tupoksen alueelta. Yksittäisiä liikuntasalivuoroja on mahdollista varata tilavarauksen kautta. Liikuntasalien vakiovuorot ovat haettavissa lukuvuodelle vuosittain toukokuussa ja kesäajalle maalis-huhtikuussa. Tarkempia tietoja eri varausmahdollisuuksista löydät tilavaraus-sivuilta, jonne pääset tästä.

Urheiluhallia rakennetaan Limingan kirkonkylällä liikuntapuiston yhteyteen.

Urheiluhallit

Limingan keskustassa on kaksi pohja-alaltaan yli 2300 neliömetrin urheiluhallia, jotka mahdollistavat hyvät olosuhteet suosituimmille pallopeleille ja kamppailulajeille.

Koulujen liikuntasalit

Koulujen yhteydessä olevat liikuntasalit sijaitsevat Tupoksessa ja Ojanperällä. Koulujen liikuntasalit soveltuvat hyvin erilaisiin pallopeleihin.

Päiväkotien liikuntasalit

Päiväkotien liikuntasalit soveltuvat hyvin oheisharjoitteluun ja esimerkiksi tanssimiseen. Liikuntasalit löytyvät keskustassa sijaitsevasta Linnukan päiväkodista ja Tupoksessa sijaisevassa Vananomon päiväkodista.

Muut sisäliikuntatilat

Muita sisäliikuntatiloja löytyy muun muassa KOY Lakeustalosta ja Oulun Seudun Ammattiopiston Limingan yksiköstä. Liikuntasalien lisäksi keskustan läheisyydestä löytyy jäähalli.

Sisäliikuntilojen käyttösäännöt

Yhteiset käyttösäännöt on laadittu sen takia, että kaikki viihtyisivät ja salit sekä paikat pysyisivät siisteinä ja ehjinä. Homma toimii hienosti, kun noudatetaan käyttösääntöjä ja henkilökunnan antamia ohjeita.

 • Liikunta- ja kuntosalien käyttöoikeus on ainoastaan niillä ryhmillä/henkilöillä, joille on myönnetty voimassa oleva salivuoro/käyttöoikeus.
 • Jokaisella haetulle salivuorolle tulee nimetä täysi-ikäinen vastuuhenkilö, joka on samalla vuoron yhteyshenkilö. Vastuuvetäjät vastaavat ryhmän toiminnasta. Alle 15-vuotiaat voivat osallistua vain ohjattuihin harjoituksiin.
 • Huomaathan, että ovea ei saa avata tekstiviestillä ilman näköyhteyttä oveen, ja että oven avauksen yhteydessä ei ole sallittua päästää ulkopuolisia sisään.
 • Tilan käyttäjän tehtävänä on huolehtivat, että ovet ovat suljettuina sisälle/ulos menon jälkeen.
 • Liikuntatiloissa tulee käyttää aina puhtaita sisäpelikenkiä, myös kuntosalissa!
 • Harjoituksiin tullaan pukuhuoneiden kautta ja aikaisintaan 15 minuuttia ennen harjoitusvuoron alkua, mikäli tila näin mahdollistaa. Pienemmissä tiloissa vuoronvaihto suoritetaan vasta toisen vuoron loppuessa / oman vuoron alkaessa.
 • Liikkuminen väliverhoilla jaettavissa saleissa tapahtuu lohkojen välillä aina pukuhuoneen tai kulkemiseen osoitetun reitin kautta, ei väliverhojen ja seinien välistä.
 • Tarvikkeet viedään omille paikoilleen varastoon (myös salibandykaukalo) ja kuntosalissa laitetaan painot telineisiin käytön jälkeen. Näin helpotat seuraavan vuoron varannutta.
 • Tarvikkeet tulee purkaa pois ennen seuraavan ryhmän vuoron alkua.
 • Liikkuminen väliverhoilla jaettavissa saleissa tapahtuu lohkojen välillä pukuhuoneen tai käytävän kautta, ei väliverhojen ja seinien välistä.
 • Tarpeettomat valot sammutetaan harjoitusvuoron päättyessä ja kaikki valot sammutetaan viimeisen harjoitusvuoron jälkeen. Harjoitusvuoron päättyessä salin tulee olla tyhjä.
 • Liikuntatiloissa tupakoiminen tai päihdyttävien aineiden käyttäminen on kielletty.
 • Muista noudattaa myös mahdollisia tilakohtaisia ohjeita.

 

Seuraamukset käyttösääntöjen laiminlyömisestä:

 • Väärinkäytöksistä aiheutuvista hälytyksistä ja luvattomasta käytöstä peritään tarkistusten yhteydessä aina liikelaitoksen mukaisen tarkistusmaksun. Lue lisää tarkistusmaksuista tästä.
 • Väärinkäyttö tai luvatton käyttö johtaa käyttöoikeuden/vuoron perumiseen kuukaudeksi. Mikäli rike toistuu, perutaan käyttöoikeus/vuoro pysyvästi.

 

Vuoron vastuuhenkilön tehtävät:

 • Pitää ovet suljettuina käyttövuoron aikana ja varmistaa ovien sulkeminen käyttövuoron jälkeen.
 • Huolehtia, että ryhmän jäsenet käyttävät tiloja ja välineitä myönnetyn luvan mukaisesti ja noudattavat vuorovahvistuksessa mainittuja käyttöaikoja.
 • Huolehtia, ettei käyttövuoron aikana ryhmälle varatuissa tiloissa oleskele ryhmään kuulumattomia henkilöitä.
 • Huolehtia, etteivät ryhmän jäsenet tupakoi, käytä päihdyttäviä aineita tai esiinny päihtyneenä liikuntatiloissa
 • Huolehtia, että ryhmän jäsenet käyttävät sopivia sisäjalkineita, joista ei aiheudu haittaa lattiapinnalle.
 • Valvoa, että välineet ja kalusteet palautetaan käyttövuoron päättyessä tarvikkeet varastoon omille paikoilleen (myös salibandykaukalo) ja kuntosalissa painot telineisiin aina käytön jälkeen.
 • Ilmoittaa välinerikoista tai muista ongelmista välittömästi kiinteistöhuoltoon tai liikuntapalveluihin.