Palvelut

Celian äänikirjapalvelut

Jos et pysty lukemaan tavallista kirjaa näkövamman, lukihäiriön, heikentyneen näön, lihaskunnon tai muun syyn takia, voit saada kirjaston kautta kuunneltavaksi Celia-kirjaston äänikirjoja.
Pääset Celian äänikirjojen kuuntelijaksi tulemalla omaan kirjastoosi. Kirjastosta saat tunnukset ja opastusta verkkopalvelun ja äänikirjojen käytössä.
Äänikirjoja voit kuunnella tietokoneella, tableteilla tai älypuhelimella.
Kirjastossa on lisäksi lainattavissa Celian cd-äänikirjoja lukemisesteisille asiakkaille.
Todistusta lukemisesteestä ei tarvita. Celian palvelut sopivat myös palveluihin oikeutettujen henkilöiden kanssa toimiville yhteisöille, kuten päiväkodeille, kouluille ja vanhusten palvelutaloille.

Kaukopalvelu

Kirjasto tilaa muista kirjastoista aineistoa, jota ei ole Limingan tai muiden Outi-kirjastojen kokoelmissa. Outi-kirjastoista tilatuista lainoista ei peritä maksua. Outi-kirjastojen ulkopuolisista kirjastoista kaukolainamaksu on 1 € + lähettävän kirjaston määräämä maksu.

Kirjastokortti

Kirjastokortin saa kuka tahansa Suomessa vakituisen osoitteen omaava henkilö. Suomalaisilta asiakkailta vaaditaan henkilöturvatunnus kortin saamiseksi. Ensimmäinen kortti ei maksa mitään. Jos hukkaat kortin, uusi kortti maksaa 2 €.
Kirjastokortti on henkilökohtainen, kortin omistaja vastaa kortistaan ja sillä lainatusta aineistosta. Ilmoita kadonneesta kortista kirjastoon välittömästi. Outi-kirjastojen kortti käy kaikissa Outi-kirjastojen toimipisteissä.
Kirjastokortin voit hankkia mistä tahansa OUTI-kirjastosta. Kun tulet hakemaan kirjastokorttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus.

Kirjavinkkaus

Kirjasto tarjoaa kirjavinkkausta pääasiassa peruskoululuokille. Muut oppilaitokset ja ryhmät voivat pyytää räätälöityä kirjavinkkausta. Myös yksityishenkilöillä on mahdollista saada henkilökohtaista kirjavinkkausta, kysy asiasta henkilökunnalta.
Voit kysyä lukuvinkkejä myös Lukuoppaalta. Täytä linkin takana oleva lomake ja kerro millaisia lukuvinkkejä kaipaat. Voit hakea kirjat kirjastolta, tai saat vinkeistä listan sähköpostiisi.
Linkki Lukuopas -sivulle.

Kopiointi ja tulostus

Kirjastossa on asiakkaiden käytössä kopiokone sekä tulostin. Kopioissa suurin mahdollinen paperikoko on A3. Kopion hinta on mustavalkokopioissa 0,20 €/kpl, värikopioissa 0,50 €/kpl.

Käyttösäännöt

Hankkimalla kirjastokortin ja käyttämällä kirjaston palveluja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Limingan kirjasto on osa OUTI-kirjastoja. Limingan kirjaston asiakkaita koskevat OUTI-kirjastojen yhteiset käyttösäännöt. Käyttösäännöt löydät OUTI-verkkokirjaston sivuilta. Linkki käyttösääntöihin.

Lainojen uusinta

Lainan voi uusia, jos siitä ei ole varauksia ja kirjastokortilla on lainausoikeus. Lainan voi uusia enintään viisi kertaa. Lyhytlainoja ja esineitä ei voi uusia.
Lainoja voi uusia verkkokirjaston kautta. Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja PIN-numero. Jos sinulla ei ole PIN-numeroa, saat sellaisen henkilökohtaisesti kirjaston asiakaspalvelusta. Jos tietoihisi on lisätty sähköpostiosoite, saat uuden PIN-koodin ”Unohditko PIN-koodisi” -linkin kautta kirjautumissivustolta.
Lainat voi uusia myös kirjastossa tai soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon. Uusintaan tarvitaan kirjastokortin numero.

Lehdet

Lehdistä uusin numero on luettavissa kirjastossa. Vanhempia numeroita saa lainata. Lehtien laina-aika on 28 vuorokautta.
Sanomalehtiä ei lainata. Sanomalehtiä voit lukea kirjastossa paikanpäällä.
Kirjastolla on myös sähköisiä lehtiä. E-sanomalehtiä voi lukea kirjastolla joko omalla laitteella tai kirjaston koneella.
Sähköisiä aikakauslehtiä voi lukea myös kotona. Kotona lukemiseen tarvitset kirjastokortin numeron ja PIN-koodin. PIN-koodin saat henkilökohtaisesti kirjastolta.
Ajantasaisen listan e-lehdistä löydät OUTI-kirjastojen e-aineistosivulta.

Lukudiplomit

Limingan ja Tupoksen koulujen lukudiplomit löydät niiden omalta sivulta. Linkki lukudiplomien sivulle.

Maksut

  • Myöhästymismaksu 0,30€/pv/teos
  • Lyhytlainan myöhästymismaksu 0,40€/pv/teos
  • Myöhästymismaksua korkeintaan 6 € / teos
  • Ensimmäinen palautuskehotus 1€
  • Toinen palautuskehotus 2€
  • Noutamattoman varauksen maksu 1€
  • Kaukolainamaksu 1€ + lähettävän kirjaston perimät kulut
  • Uusi kirjastokortti 2€
  • Lainauskiellon maksuraja 12€

Lasten ja nuorten aineistosta ei mene myöhästymismaksua. Palautuskehotuksen lähettämisestä peritään aina maksu. Lainaaminen, varaaminen ja lainojen uusiminen estyy, jos maksuja on 12 euroa tai enemmän. Lasku palauttamattomasta aineistosta lähetetään kahden kuukauden kuluttua eräpäivästä. Jos laskua ei makseta tai aineistoa palauteta, kirjasto siirtää asian perintätoimistolle.
Jos aineisto katoaa tai turmeltuu, aineisto täytyy korvata hankkimalla tilalle uusi kappale tai maksamalla korvaushinta. Elokuvateoksia, digitaalisia pelejä ja tietokoneohjelmia ei voi korvata uudella kappaleella.
Kaikki kertyneet kirjastomaksut on maksettava kerralla.

Näyttelyseinä

Kirjastolla on näyttelyseinä, jossa on kuukausittain vaihtuvia taidenäyttelyitä. Tiedustelut ja varaukset näyttelyseinää koskien kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevalalta.
Ohjeet näytteilleasettajille.

Omatoimikirjasto ja itsepalveluaika

Limingan kirjastoon pääsee asioimaan itsepalveluaikaan arkiaamuisin ja omatoimikirjastoon arki-iltaisin, viikonloppuisin ja pyhinä.
Lue lisää omatoimikirjastosta ja itsepalveluajasta tämän linkin takaa.

Selkis-kassit

Kirjasto tarjoaa Selkis-kasseja varhaiskasvatuksen ja koulujen käyttöön. Kasseja on yhteensä 15 kappaletta. Ne sisältävät tiettyyn teemaan liittyvää kirjallisuutta sekä leluja ja pelejä. Selkis-kassit ovat tarkoitettu ainoastaan Limingan kunnan varhaiskasvatuksen sekä alakoulujen luokkien käyttöön.
Listan Selkis-kasseista löydät verkkokirjastosta haulla: Lukemisen iloa Limingassa.

Tietokoneet

Kirjastolla on tietokone asiakaskäyttöä varten. Koneelle voi varata yhden 30 minuuttia kestävän vuoron päivässä. Tietokoneiden käyttöä varten ei tarvita kirjastokorttia. Vuorot varataan asiakaspalvelutiskiltä.
Kirjaston toisen kerroksen luokassa on käytössä 12 kannettavaa tietokonetta. Tietokoneet voi varata käyttöön, jos luokassa pidetään yleisötilaisuus tai koulutus. Kysy luokkatilan ja tietokoneiden varausta kirjaston asiakaspalvelusta.

Tilojen varaus

Limingan kirjaston toisen kerroksen monitoimitilaa ja ensimmäisen kerroksen kahvihuonetta on mahdollista varata koulutusta tai kokousta varten. Toisen kerroksen monitoimitilaan on mahdollista saada käyttöön 12 kappaletta kannettavia tietokoneita. Tilassa on tietokone ja videotykki, sekä valkokangas. Yleishyödyllisille järjestöille ja yhteisöille vuokraaminen on maksutonta. Kaupalliseen toimintaan tilojen varaus on maksullista. Tilat varataan kirjaston asiakaspalvelun kautta kirjasto(@)liminka.fi tai puh. 050 318 2044.

Taidelainaamo

Taidelainaamon teoskansio löytyy Limingan kunnankirjaston lehtisalista ja teosten lainaaminen on maksutonta. Lainaajan on oltava vähintään 18-vuotias, liminkalainen ja hänellä on oltava voimassaoleva kirjastokortti.
Teoksia on seuraavilta taiteilijoilta: Riitta Fager, Jari Kostet, Matti Lampi, Marketta Nilsen, Essi Paavola, Olli Pohjola, Kauko Rantala, Anni Rapinoja ja Jenni Turtonen.