Oulu2026

Liminka on mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodessa! Oulu, yhdessä 32 pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki teemalla kulttuuri-ilmastonmuutos – voi tutustua aiheeseen  tästä linkistä. Myös Liminka on mukana kulttuuri-ilmastonmuutoksessa!

Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia, uusia yhteyksiä ja synnyttää vuorovaikutusta. Pohjoinen Suomi on eurooppalaisen kulttuurin näyttämö vuonna 2026 ja nyt on aika nostaa kulttuuri, kulttuurin tekijät ja taiteilijat arvoiseensa asemaan ja tunnistaa kulttuurin merkitys alueiden elinvoimalle. Euroopan kulttuuripääkaupungin asema on merkittävä koko Suomelle ja suomalaiselle kulttuurille.

Kulttuuripääkaupunkivuosi on täynnä kulttuurin juhlaa ja erityisesti pohjoisen Suomen kulttuuri näkyy laajasti Eurooppaan. Kulttuuripääkaupungin vaikutus yltää 32 kumppanikuntaan.

Lisätietoa Oulu2026:sta saat tästä linkistä.

Avoin kirja, jonka sivuilla taikapölyä.

LimmiFest – lapsille ja nuorille suunnattu kirjallisuus- ja kuvitusfestivaali matkalla vuoteen 2026

Lapsille ja nuorille suunnattu kirjallisuus- ja kuvitusfestivaali LimmiFest järjestetään Limingassa aina syyskuun alussa. Ohjelmisto kattaa laajasti eri kulttuurimuotoja – myös sirkusta, akrobatiaa ja musiikkia. Päätapahtuma on pyritty pitämään ulkoilmatapahtumana, joka sijoittuu Limingan keskustassa kirjaston ja Lakeustalon läheisyyteen. LimmiFestin yhtenä tärkeimpänä kulmakivenä on lasten osallistuminen ja esitysten kokeminen henkilökohtaisesti: on työpajoja, taidetta, pakopelejä ja muita upeita elämyksiä. Tämän festivaalin yhteyteen rakentuu juhlavuonna kansainvälinen lasten ja nuorten kirjallisuussymposium.

Jättiläisen jalka halkeilleessa maassa.

Jättiläisen polku -hanke

Tiesitkö, että LimmiFestin nimen taustalla on Limmi-jättiläisen tarina. Kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi myös Limingan jättiläiset heräävät eloon Liminganlahden, Euroopan tärkeimmän lintukosteikon luontopolulla. Taidetta ja luontokokemusta yhdistävä Limmi-jättiläisen tarinaan pohjautuva osallistava luontopolku ei ole vain taideteosten tuijottelua: niihin saa koskea, niissä saa kiipeillä ja ajatuksena on myös liittää polkuun mobiililaitteella pelattava seikkailupeli! Ja mikä parasta, teokset syntyvät kierrätysmateriaaleista!

Ihmiset juhlivat ulkona lyhtyjen valossa.

Perinneruoka limppisoppa – vai sittenkin aivan uudenlainen Limmisoppa?

Limingassa on suunnitteilla vuotuinen kansainvälisyysjuhla, joka kerää Limingan eri kulttuurien ja maiden edustajat tarjoamaan ja maistelemaan monikulttuurisia,  kulinaarisia herkkuja ja juomia mukavan ohjelman pariin.

Pöllö tuijottaa.

Pöllökonferenssi ja interaktiivinen Vilho Lampi -näyttely mukana uudessa ohjelmahaussa!

Kun vuosi 2026 lähestyy, ideat ja tapahtumat Limingassa vain lisääntyvät. Samalla myös perinteiset koko kansan kulttuuritapahtumat kutsuvat osallistumaan! Kansainvälinen pöllökonferenssi, interaktiivinen Vilho Lampi -näyttely, Suur-Limingan markkinat viikateniiton MM-kisoineen sekä Wanhan Ajan Joulu tarjoavat ikimuistoisia kulttuurikokemuksia niin suomalaiselle kuin kansainvälisellekin yleisölle. Mitä ideoita kulttuuripääkaupunkivuosi sinussa sytyttää, ja kuinka ideat voitaisiin toteuttaa? Lisätietoa Oulu2026-ohjelmahausta löydät tästä linkistä.

Nainen niittää kisoissa.