Pyörällä kuuhun – pyörämatkailusta uusi matkailuelinkeinon edistäjä maaseudulla

Pyörällä kuuhun -hankkeen logo, Maaseuturahaston logo, Limingan kunnan logo ja Raahen seudun kehityksen logo

Pyörällä kuuhun – pyörämatkailusta uusi matkailuelinkeinon edistäjä maaseudulla -hanke on Limingan kunnan ja Raahen seudun kehityksen kaksivuotinen yhteishanke. Tavoitteena on kehittää Limingan ja Raahen seudun pyörämatkailua parantamalla keskeisten maastopyöräilyreittien tunnettuutta, palvelukykyä sekä toimijoiden yhteistyötä. Samalla luodaan kokonaan uusi retkipyöräilyyn tarkoitettu maantiepyöräilyn rengasreitti sekä sitä tukeva palveluverkosto. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat saavutettavuuden parantaminen, tiedottamiseen ja markkinointiin liittyvät toimenpiteet, pyöräilijöille suunnattujen palveluiden ideointi ja tuotteistaminen sekä reittiverkoston kehittäminen ja palvelutason nostaminen.

Tavoitteet tiivistetysti:

  • Limingan ja Raahen seudun keskeisten pyöräilyreittien kehittäminen matkailun näkökulmasta vetovoimaisemmiksi samalla edistäen paikallisen väestön lähiliikuntamahdollisuuksia.
  • Luontomatkailuun liittyvän liiketoiminnan elinvoimaisuuden vahvistaminen ja uusien liiketoimintamahdollisuuksien luominen.

Toteuttajat: Limingan kunta ja Raahen seudun kehitys
Hanketyyppi: Maaseudun palvelut, kehittäminen
Rahoittaja: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Kokonaiskustannusarvio: 254 640 €, josta EU- ja valtion tuki 229 176 €
Toteutusaika: 3.1.2022–31.12.2023

Pyöräilijä talvisessa maisemassa.

Tervetuloa mukaan hanketoimintaan

Kaikki Limingan ja Raahen seudun pyörämatkailun kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan hankkeen toimintaan asuinpaikasta riippumatta. Tarjolla on useita vaikuttamismahdollisuuksia: mm. työpajoja, haastatteluja ja kyselyitä. Halutessasi voit myös vain liittyä hankkeen postituslistalle.

Yhteydenottolomake
Pyöräilijä ja kaupungin valot.

Tule testipyöräilijäksi!

Olemme luoneet hankkeessa retkipyöräilyn rengasreitin Liminka-Siikajoki-Raahe-Pyhäjoki välille. Reitti on tällä hetkellä vasta luonnos, mutta haluamme jo nyt selvittää aktiivisten pyöräilijöiden avulla, olemmeko oikeilla jäljillä. Testipyöräilyn voi suorittaa milloin vain kesän 2022 aikana ja testireitin voi valita itse rengasreitin varrelta. 

Reitteihin voit tutustua täältä.

 

Lue lisää testipyöräilystä
Maastopyörä nojaa mäntyyn lammen rannalla.

Pyörämatkailun kehittämisen kick-off webinaari 11.5.

Mitä on pyörämatkailu, ja millaisia palveluita pyörämatkailijat toivovat? Hankkeen kick off-webinaarissa kuultiin pyörämatkailun asiantuntijoiden kokemuksia ja näkemyksiä pyörämatkailun kehittämisen haasteista ja mahdollisuuksista.

Webinaaritallenteeseen pääset tästä linkistä.