Kokouspöydässä keskustellaan.

Kunnanhallitus kokoontui eilen ajankohtaisten asioiden äärelle – itsenäisyyspäivän juhlia ei järjestetä Lakeustalolla koronatilanteen vuoksi

Itsenäisyyspäivän juhlia ei järjestetä koronatilanteen vuoksi Limingassa tänä vuonna, linjasi kunnanhallitus eilisessä kokouksessaan. Juhlallisuudet peruuntuvat Lakeustalolle suunnitellun ohjelman osalta, kertoo hallintojohtaja Tarja Vilmunen.

– Kunnanhallituksen päätös ei luonnollisesti vaikuta itsenäisyyspäivän kirkkotilaisuuteen. Se järjestetään koronatilanne huomioiden, tarkentaa kirkkoherra Pekka Tuomikoski.

Koronatilanteen lisäksi kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan ensi vuoden talousarviota.

– Käsittelyssä tuli joitain tekstitarkennuksia ja yksi muutos ensi vuodelle asetettaviin mittareihin. Kunnanvaltuusto käsittelee talousarviota vuodelle 2022 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2023–2024 kokouksessaan 20.12.2022, jolloin talousarvio saa lopullisen muotonsa, kertoo Vilmunen.

Ruutikankaan-Liminganlahden osayleiskaavan laatiminen lähtee liikkeelle, ja kaava-alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan nähtäville.

– Limingan kunnan lausunnossa valmisteilla olevasta kaavoitus- ja rakentamislaista nostetaan esiin useita tarkennettavia tai muutettavia kohtia hallituksen esityksessä.

Tulevaan hyvinvointialueeseen liittyviin valmistelutyöhön päätettiin osallistua ateria- ja puhtauspalveluihin mahdollisesti perustettavien in-house yhtiöiden tiimoilta.

– Lopulliset päätökset ja sitoumukset kuitenkin tehdään myöhemmin, kun tarvittavat selvitykset on saatu valmiiksi. Kunnan viranhaltijoista valmistelutyöhön osallistuu vs. liikelaitoksen johtaja Sami Tuohimaa.

Limingan  seurakunta on kunnostanut sankarihautoja ja näihin kunnostustyön kustannuksiin kunta on jo aiemmin sitoutunut.

– Seurakunta on ilmoittanut, että alkuperäinen kustannusarvion on ylittynyt. Limingan kunta osallistuu näihin reilun 10 000 euron lisäkustannuksiin 50 prosentin osuudella, Vilmunen tarkentaa.

Kirkonkylän vaalilautakunnan kokoonpanoa muutettiin siten, että Martti Niskasen tilalle tuli Mari Viinamäki. Kunnanhallitus sopi myös kokousaikatauluistaan 1.1. – 31.8.2022 ajanjaksolle.