Puhdasta vettä kaadetaan lasiin.

Kunnanhallitus päättää maanantaina Limingan Vesihuolto Oy:n osakkeista

Tulevana maanantaina kunnanhallituksen pöydällä on Limingan Vesihuolto Oy:n osakeasia. Kunnanvaltuuston päättämän linjauksen mukaan kunnan tavoitteena on olla enemmistöomistaja sellaisissa yhteisöissä, joita halutaan joko strategisten tavoitteiden, kustannusetujen tai sitoutuneen pääoman takia ohjata kunnan omilla linjauksilla, kertoo hallintojohtaja Tarja Vilmunen.

– Vesiyhtiön osalta todetaan, että yhtiö ei jaa osinkoa eikä se tavoittele taloudellista ylijäämää, ellei valmistautuminen suunnitteilla oleviin investointeihin tai lakisääteisiin velvoitteisiin sitä edellytä. Yhtiön tulevaisuuden näkymänä valmistaudutaan myös laajempaan seudulliseen tai alueelliseen vesihuoltolaitosten yhteistyöhön.

Kannanottona omistamiseen ja näkemyksenä omistuksen kehittämisvisiosta puolestaan todetaan, että yhtiön tulee säilyä kunnan tytäryhtiönä ja kunnan määräysvallassa. Kunta pyrkii hankkimaan yhtiön omistuksesta 100 prosenttia hankkimalla muiden omistuksessa olevat osakkeet omaan hallintaansa.

– Tämän toteuttamiseksi kunta on tehnyt heinäkuussa 2018 osakkeista ostotarjouksen muille osakkaille. Kunnanhallitus on edelleen uudistanut ostotarjouksen siten, että se on ollut voimassa 31.5.2021 saakka. Maanantain kunnanhallituksessa päätetään toimenpiteet tarjousajan jälkeisten osakkeiden osalta, Vilmunen taustoittaa.

Lisäksi maanantaina pidettävän kokouksen listalla on muun muassa maakauppa-asia ja nuorisotilojen aukioloaikoihin liittyvä valtuustoaloitteen käsittely. Esityslistaan voit tutustua tarkemmin tästä linkistä.