Arja Ansamaa Yhteisellä asialla -juttusarjassa

Yhteisellä asialla: Arja Ansamaa

Li­min­gan asiois­ta päät­tää 35 val­tuu­tet­tua, mut­ta kei­tä he ovat? Yh­tei­sel­lä asial­la -jut­tu­sar­ja esit­te­lee ih­mi­set pää­tös­ten ta­kaa.

Olen Arja Ansamaa, 52-vuotias sairaanhoitaja-diakonissa ja työskentelen tällä hetkellä Limingan kotihoidossa sairaanhoitajana. Asun Rantakylässä ja perheeseen kuuluu puolison lisäksi yksi kotona asuva ja kuusi omilleen lennähtänyttä lasta. Mummiksi minua kutsuu neljä naperoa. Opiskelen työn ohella YAMK-tutkintoa, joten käsityö- ja lukemisharrastuksille ei tällä hetkellä jää juurikaan aikaa.

Toimin sitoutumattomana keskustan valtuustoryhmässä ja luottamustehtäviäni ovat kunnanvaltuuston jäsenyyden lisäksi jäsenyys sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa. Varajäsenyys minulla on viranomaislautakunnassa, Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen neuvottelukunnassa sekä elinkeino-, kaavoitus- ja maankäyttötyöryhmässä. Kunnallisten luottamustoimien lisäksi toimin seurakunnan luottamustoimissa kirkkovaltuustossa ja diakoniatyön johtokunnassa.

Yhteisten asioiden hoitaminen on kiinnostanut aina ja nyt on henkilökohtaisessa elämässä semmoinen vaihe, että siihen riittää myös aikaa. Kunnallispolitiikassa pääsee pohtimaan jokaisen kuntalaisen arkea lähellä olevia asioita; kaavoitusta, koulutusta, palveluja varhaiskasvatuksesta vanhuspalveluihin, harrastus- ja osallistumismahdollisuuksia, kunnan elinvoimaisuutta. Osallistuminen on antanut ymmärrystä ja uudenlaista näkökulmaa moniin asioihin, joihin aiemmin on törmännyt kunnan asukkaana, palvelujen käyttäjänä ja kunnan työntekijänä.

Toisen mielipidettä voi kunnioittaa vaikka et samaa mieltä olisikaan.

Tiimipelaajana koen olevani toisia arvostava ja pyrin esittämään perusteltuja mielipiteitä. Kuunteleminen, mielipiteiden vaihtaminen ja avoin keskustelukulttuuri on tärkeää. Toisen mielipidettä voi kunnioittaa vaikka et samaa mieltä olisikaan. Demokraattisessa päätöksenteossa seistään koko joukolla tehtyjen päätösten takana. Luottamustehtävissä on koko ajan uutta opeteltavaa. Sote-alan työntekijänä ja kuntapäättäjänä minua erityisesti kiinnostaa hyvinvointityö kunnassa ja varsinkin rajapinta kuntien ja tulevan hyvinvointialueen välillä.

Liminka on hyvä kunta asua ja yrittää. Meillä on toimivat palvelut, uudet kiinteistöt ja hyvin hoidettu ympäristö. Jatkossakin kunnan tulee satsata laadukkaisiin palveluihin kaiken ikäisille. Tarvitsemme varsinkin yhteisöllisyyttä tukevia, helposti tavoitettavia harrastus- ja ajanviettopaikkoja. Toiveena on, että sote-palvelut säilyvät laadukkaina lähipalveluina sote-uudistuksen jälkeenkin.

Viikate vai trimmeri?
Trimmeri.

Kiikarit vai kamera?
Kamera.

Rössypottu vai ruispuolukkapuuro?
Rössypottu.

Toivon, että kuntalaiset ovat rohkeasti yhteydessä valtuutettuihin pienissä ja isoissa asioissa. Minut saa parhaiten kiinni sähköpostilla arja.ansamaa@liminka.fi. Työni luonteen vuoksi puhelimeen en voi aina vastata, mutta teksti- tai WhatsApp-viestit ovat aina tervetulleita p. 040 5586843.