Aluevaalit 2022 -logo

Aluevaalit Limingassa 23.1.2022

Vaalipäivän äänestys toimitetaan sunnuntaina 23.1.2022 klo 9–20 Lakeustalossa (osoitteessa Liminganraitti 10) sekä Tupoksen koululla (osoitteessa Sortavalantie 1).

– Ennakkoäänestys toimitetaan 12.–18.1.2022 Lakeustalon ensimmäisessä kerroksessa ma–to klo 11–19 ja pe–su klo 10–16. Terveyskeskuksessa ja ympärivuorokautista hoitoa antavat sosiaalihuollon toimintayksiköissä hoidettavina oleville ennakkoäänestys järjestetään erikseen ilmoitettavana aikana, kertoo keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Karjalainen.

Äänestäjän on todistettava henkilöllisyytensä äänestyspaikoilla.

– Henkilö, jolla ei ole henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, voi saada poliisilaitokselta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten.

Kotiäänestykseen ilmoittaudutaan viimeistään tiistaina 11.1.2022 klo 16 mennessä. Ilmoituksia vastaanottaa keskusvaalilautakunnan sihteeri.

– Äänestys toteutetaan terveysturvallisesti: muista siis ottaa maski mukaan ja pitää huolta hyvästä käsihygienasta sekä turvaväleistä. Ennakkoäänestyksen ensimmäinen ja viimeinen päivä ovat yleensä vilkkaita, mutta jonottamatta pääsee hyvin lähes kaikkina muina ennakkoäänestyspäivinä, Karjalainen arvioi.

Jos sinulla on vaalipäivänä hengitystieoireita tai olet omaehtoisessa tai lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, äänestä äänestyspaikan ohjeiden mukaan. Näissä tapauksissa äänestyksen tulee tapahtua ilman kontaktia muihin ihmisiin ja käyttämällä maskia koko ajan.

Jos tiedät olevasi vaalipäivänä lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, älä tule sisälle vaalihuoneistoon, vaan ota yhteyttä kunnan vaaliviranomaisiin mahdollisuudesta äänestää ulkona. Lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä oleva ei saa poistua kotoaan äänestyspaikalle, jos se ei voi tapahtua ilman kontakteja muihin ihmisiin. Jos oireilet voimakkaasti, pidäthän huolta omasta ja toisten terveydestä pysymällä kotona.

Lisätietoa saat soittamalla keskusvaalilautakunnan sihteeri Raija Karjalaiselle p. 044 497 3709.

Aluevaaleista voit lukea lisää tästä linkistä.