Avantouimaan pääse nyt lämpömattoja pitkin

Rantakylän avantouintipaikka sai tällä viikolla kauan kaivatut lämpömatot. Mattojen tulon myötä avantouintikokemuksesta saadaan tehtyä entistä mielyttävämpi, eikä esimerkiksi avantouintikengille ole niin suurta tarvetta.

– Onhan tämä huikea parannus käyttömukavuuteen, kun jalan alla on sula ja miellyttävältä tuntuva matto, kertoo aktiivisesti avantouintia harrastava Kaisa Salmu.

Ratkaisu parantaa talviuimareiden turvallisuutta, sillä vedestä noustessa laiturille tulee yllättävän paljon vettä, joka pakkaskeleillä jäätyy nopeasti liukkaaksi pinnaksi. Myös kunnossapidon kannalta lämpömattojen käyttöönotto on helpottava asia.

– Lämpömatot helpottavat uintipaikan kulkuväylien jäänpoistoa todella paljon, eikä jäätä pääse edes syntymään niin paljon. Myös hiekan kulkeutuminen pukutiloihin on vähentynyt selkeästi mattojen asentamisen jälkeen, kertoo liikuntapaikkamestari Pekka Tervo

Lämpömattojen asentamisessa on huomioitu energiansäästötoimet, ja ne ovat päällä vain tarvittaessa. Vuosittainen energiankulutus jää avantouintikauden aikana maltilliseksi ja vähentynyt huoltotarve kompensoi syntyviä kustannuksia.

Mikäli avantouinti kiinnostaa ja haluat hankkia pukukopin avausrannekkeen, onnistuu se näillä ohjeilla:

  1. Mene selaimella Limingan tilavarausjärjestelmään, jonne pääset tästä linkistä. 
  2. Osta itsellesi käyttöoikeus kaudelle 2022–2023. Osta ensimmäisellä kerralla myös avainranneke. Ranneke toimii myös tulevilla kausilla (2023–) ja tällöin ostoksi riittää pelkkä käyttöoikeuden osto.
  3. Nouda avainranneke virka-aikana (ma–pe klo 8–16) kunnanviraston infosta Lakeustalon 3. kerroksesta (Liminganraitti 10, 91900 Liminka) tai ilta-aikaan tiistaisin klo 15.30–17 Linnukka-hallin kahviotilasta (Lippitie 2, 91900 Liminka). Mikäli sinulla on ollut käytössä vanha avain, voit palauttaa sen avainrannekkeen noudon yhteydessä.
  4. Aktivoi ranneke tilavarausjärjestelmässä syöttämällä rannekkeen numero sekä omat tietosi. Huomioithan, että ranneke tulee aktivoida samoilla tiedoilla kuin käyttöoikeus (nimi ja sähköposti) ja että aktivointi tulee tehdä ennen rannekkeen käyttöä pukuhuoneen oven avauksessa.
    • Rannekkeet toimivat vain avantouintikauden ajan eli kaudella 2022–2023 1.10.2022–31.5.2023 välisen ajan.

Vanha, ennen vuoden 2022 lokakuuta hankittu avain ei käy pukukoppien oveen ja sen voi palauttaa rannekkeen noudon yhteydessä.