Pekka Rajala ja joulukuusen lehvät

Hyvän joulun toivotukset kaikille liminkalaisille!

Joulu on jo ovella, mutta monessa perheessä kaikki on vielä hyrskyn myrskyn. Vanhemmat ovat viimeisiä päiviä töissä, joulusiivot tekemättä, osa lahjoista hankkimatta ja leivotut piparit melkein syöty. Joulua varjostaa kaikkialla Suomessa korona ja sen aiheuttamat alueelliset ja kansalliset rajoitteet.

Joulu on perhejuhla ja jokainen toivoo, että sitä voitaisiin viettää turvallisesti ja ilman sairastamista tai koronaa. Osa perheistä joutuu kaikesta huolimatta viettämään joulua karanteenissa, eristyksissä.

Joulua varjostaa kaikkialla Suomessa korona ja sen aiheuttamat alueelliset ja kansalliset rajoitteet.

Nykyisessä tilanteessa toivomme, että jokainen olisi mukana omalla panoksellaan luomassa turvallista joulun ja uuden vuoden aikaa myös täällä Limingassa. Käytännössä se tarkoittaa joulun viettoa vain lähimpien kanssa, rokotteiden ottamista sekä suositusten ja ohjeiden noudattamista. Näitä ovat muun muassa maskien käyttö, käsihygienia sekä etäisyyksien pitäminen.

Vaikka lasten ja alle 18-vuotiaiden nuorten toimintamahdollisuudet jatkuvat Pohjois-Pohjanmaan aluehallintovirakson päätöksen perusteella joululomien aikana, on tärkeää, että jos ilmenee koronaoireita, kuten flunssaa, vältettäisiin kontakteja perheen ulkopuolelle. Korona on jyllännyt meillä Limingassa suhteellisesti katsoen kaikkein voimakkaimmin koko Suomessa. Vain yhdessä voimme luoda turvallisen joulun ja uuden vuoden ajan.

Hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille!

Pekka Rajala, kunnanjohtaja