Hallintojohtaja Tarja Vilmunen

”Hyytymätön huumorintaju helpottaa arkipäiviä”, evästää hallintojohtaja Tarja Vilmunen jatkajaansa

Limingan kunnan hallintojohtaja Tarja Vilmunen hyppää uusiin haasteisiin ja uusi tekijä on nyt hakusessa. Kolmen vuoden sisällä hallintojohtaja on vaihtunut jo kahdesti, kun pitkään Limingassa työskennellyt Katja Vuorinen siirtyi Nurmijärven palvelukseen. Millaista työ on ollut Vilmusen mielestä?

– Työ on ollut multitaskaajan unelma. Kaikenlaista, yhtä aikaa, limittäin ja päällekkäin. Mutta yksin ei ole tarvinnut puurtaa! Aina on jeesiä saanut! Pyynnöstä ja pyytämättäkin, sen verran hoksusta työkavereilla on ollut.

Vilmusen mukaan hallintojohtajan työ on ollut periaatteessa samanlaista kuin aikaisemmassakin paikassa, mutta Liminka-twistillä maustettuna. Mikä siis saa rautaisen ja pidetyn tekijän hyppäämään uusiin tehtäviin jo ensimmäisen Liminka-vuoden jälkeen?

– Kuntasektorilla olen nyt viihtynyt toistakymmentä vuotta – lähemmäs kaksikymmentä vuotta, jos nuoruuden sijaisuudet otetaan huomioon. Kun tuli vielä mahdollisuus kurkistaa valtionhallinnon puolelle, niin kuulin sanovani kuten Simo Salminen Uuno Turhapuron ensimmäisessä elokuvassa: No mikä ettei! Ja tokihan työmatka lyhenee nykyisestä 300 kilometristä 20 kilometriin.

Uusi työ odottaa Vilmusta Vaasan hallinto-oikeudessa hallintopäällikön tehtävissä lokakuun puolivälissä, mutta Limingan kunnan hallintojohtajan paikkaa hakevia hän rohkaisee.

– Työnantajana Limingan kunta on hyvä. Henkilöstöllä on monia etuja ja seuraavaksi on tulossa polkupyöräetu. Moista ei kovin monella kunnalla ole. Työnantaja kannustaa liikkumiseen ja myös henkisestä jaksamisesta huolehditaan. Liikuntamahdollisuudet ovat kunnassa mielestäni jopa hulppeat.

”Työnantaja kannustaa liikkumiseen ja myös henkisestä jaksamisesta huolehditaan. Liikuntamahdollisuudet ovat kunnassa mielestäni jopa hulppeat.”

Kehitettävääkin Limingan kunnasta löytyy – niin työnantajalle kuin henkilöstöllekin.

– Joskus pakkaa unohtumaan se, että työnantajan tulee kohdella kaikkia henkilöstöryhmiä tasapuolisesti ja sovittuja linjauksia sekä ohjeistuksia noudattaa. Myös meillä työntekijöillä on oma merkittävä vastuu työssä viihtymisessä ja työnantajakuvan rakentamisessa.

Vilmunen korostaa, että jokainen tekee työtään oman persoonansa kautta. Ja Liminkaan sopivat monenlaiset persoonat. Uudelle hallintojohtajallekin löytyy evästyksiä.

– Kohtuullinen paineensietokyky ja hyytymätön huumorintaju helpottavat arkipäiviä, jotka työtunteina ovat usein sangen pitkiä.

Vielä toistaiseksi Limingan keskustassa viikot asuvalle Vilmuselle Liminka näyttäytyy luonnonläheisenä monien mahdollisuuksien kuntana.

– Kerrostalo, jossa asun, näyttää sijaitsevat tasan tarkkaan tuhansien ja tuhansien lintujen muuttoreitillä. Eli kyllä ihan klassisesti mieleeni tulevat muuttolinnut, luonto, ihana Oulun murre, LimmiFestin upeat sateenvarjot kadun yläpuolella sekä hienot kehittämispotentiaalit alueella. Toivottavasti nuo viimeksi mainitut saadaan realisoitumaan.

Kehittämispotentiaalilla Vilmunen viittaa muun muassa kestävän kehityksen konkreettisiin toimenpiteisiin niin tekniikan kuin matkailun saralla, hyvinvointipalvelujen uusiin avauksiin, mutta myös vapaa-ajan ja harrastustoimintaan liittyvien  kehittämissuunnitelmien toteuttamiseen.

– Veli asustelee Oulussa, joten varmasti tulen Liminkaan käymään. Ja toivottavasti näen silloin paljon uusia asioita, joita Limingassa on saatu aikaan. Mahdollisuuksia kyllä on!

Voit tutustuta hallintojohtajan avoinna olevaan työpaikkaan tarkemmin tästä linkistä.