Perhe tekee lumienkeleitä

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmästä tukea vanhemmille

Limingassa aloittaa maaliskuussa vanhemmuusryhmä, joka on tarkoitettu 5–6-vuotiaiden lasten vanhemmille, jotka kokevat lapsen käyttäytymisessä haasteita, kertoo perhekeskussuunnittelija Maria Sipilä.

– Ryhmässä tuetaan vanhempia ottamaan käyttöön vaikuttaviksi todettuja myönteisiä kasvatuskeinoja. Ryhmä kokoontuu tiistaisin 15.3.22 alkaen noin kaksi tuntia kerrallaan. Ilmoittautuneet sitoutuvat osallistumaan kymmeneen tapaamiskertaan.

Ihmeelliset vuodet -vanhemmuusryhmät ovat osa laajaan tutkimusnäyttöön perustuvaa Ihmeelliset vuodet -ohjelmakokonaisuutta, joka on tarkoitettu lasten käytöksen pulmien ja käytöshäiriöiden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

– Ryhmän tarkoituksena on edistää vaikuttaviksi todettuja myönteisiä kasvatusmenetelmiä ja auttaa vanhempia käsittelemään lapsen käytöksessä ilmeneviä haasteita. Ohjelman tavoitteena on lasten käytöshaasteiden vähentäminen sekä sosiaalisten taitojen ja tunteiden säätelyn lisääminen.

Vanhemmuusryhmässä huomioidaan jokaisen perheen yksilölliset tavoitteet ja voimavarat. Ryhmä on maksuton, sisältää ruokailun sekä tarvittaessa myös lastenhoidon.

– Mukaan mahtuu enintään kahdeksan perhettä, joten paikka kannattaa varata pian!

Ohjaajina toimivat Ihmeelliset vuodet -ryhmänohjaajakoulutuksen käyneet Maija Norrback, Maarit Rajander, Laila Vainio Limingan kunnasta ja Sanna Mettovaara Limingan seurakunnasta.

 

Lisätietoja saat soittamalla numeroon p. 040 621 2736

Ilmoittautumiset samaan numeroon 22.2.2022 mennessä.