Limingan itsenäisyyspäivän juhla pidettiin Lakeustalon salissa.

Itsenäisyyspäivän juhlassa palkittiin ansioituneet urheilijat ja jaettiin kulttuuripalkinto

Limingan kunnan ja seurakunnan Lakeustalolla järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa kuultiin arvokkaita puheita, nähtiin taidokkaita esityksiä, palkittiin ansioituneet urheilijat sekä jaettiin kulttuuripalkinto, kertoo sivistysjohtaja Päivi Mäki.

– Hallituksen puheenjohtaja, Juho Pakaslahti jakoi juhlapuheessaan kauniita toivon sanoja. Myös tuore seurakuntapastori Jaakko Kalske toi lämpimän tervehdyksensä juhlaan. Musiikkiopiston taitavat oppilaat viihdyttivät huilu-, viulu- ja pianomusiikilla, ja Hannu Tarvaksen monologit kuljettivat kuulijoita tunnelmasta toiseen. Oli ilo päästä myös palkitsemaan paikallisia urheilijoita sekä jakaa kulttuuripalkinto.

Limingan kunta on nimittänyt vuosittaisen kulttuuripalkinnon saajan vuodesta 1986 alkaen. Kult­tuu­ri­pal­kin­non tar­koi­tuk­se­na on edis­tää ja kan­nus­taa kult­tuu­ri- ja kotiseututyön alal­la ta­pah­tu­vaa toi­min­taa kun­nas­sa. Kult­tuu­ri­pal­kin­to voi­daan myön­tää hen­ki­löl­le tai yh­tei­söl­le/työryhmälle mer­kit­tä­väs­tä saa­vu­tuk­ses­ta tai ta­pah­tu­mas­ta kult­tuu­ri- ja ko­ti­seu­tu­työn alal­la, taustoittaa kirjasto- ja kultturijohtaja Janne Nevala.

– Tänä vuonna palkinnon saajasta järjestettiin kaikille avoin kysely. Äänestäjiä pyydettiin nimeämään oma ehdokkaansa palkinnon saajaksi ja myös perustelemaan esitys.

Määräaikaan mennessä vastauksia tuli yhteensä 68 kappaletta, jotka jakautuivat yhteensä 37 ehdokkaan kesken. Annettujen äänien ja niiden perustelujen pohjalta sivistys- ja hyvinvointilautakunta myönsi Limingan kunnan vuoden 2022 kulttuuripalkinnon Veistolan teatterikerholle ja sen ohjaajalle Jenni Ronkaiselle.

”Syksyllä 2021 perustettu aikuisten teatterikerho on tuonut kerholaisille iloa aina torstai-iltaisin. Kerhossa aikuisetkin pääsevät leikkimään ja unohtamaan, että aika on olemassa. Innostava ohjaaja saa tuupattua osallistujia yrittämään parhaansa ja heittäytymään hetken vietäväksi. Teatterikerho on innostava, voimaannuttava ja upea harrastus aikuisille.Ryhmä tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden oppia, kehittää itseään ja luoda uutta.”

Ansioituneet urheilijat palkittiin

Juhlassa palkittiin kaikkiaan 17 liminkalaista urheilijaa, jotka ovat ansioituneet eri urheilulajeissa vuosien 2021 ja 2022 aikana, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

– Sivistys- ja hyvinvointilautakunta on valinnut vuosittain palkittavia urheilijoita esitysten perusteella. Tänä vuonna palkittavia oli ennätysmäärä ja saatinpa listalle myös täysin uusi laji, josta palkitsemista ei ole aiemmin tehty.

Palkitut urheilijat lajeittain:

 • cheerleading, Aada Anttila, 4. sija Cheerleadingin junioreiden MM-kilpailuissa vuonna 2022
 • e-sport, Jonne Ollikainen, hopeaa digitaalisen autourheilun (rallicross) MM-sarjassa vuonna 2021
 • judo, Ada-Alexia Narva, kultaa judon nuorten (N18) SM-kilpailuissa 2022
 • judo, Anni-Olivia Narva, kultaa judon nuorten (N21) SM-kilpailuissa 2022
 • jääkiekko, Emmi Loponen, kultaa jääkiekon nuorten SM-sarjassa, joukkueessa Oulun Kärpät Naiset U20
 • jääkiekko, Essi Puusaari, kultaa jääkiekon nuorten SM-sarjassa, joukkueessa Oulun Kärpät Naiset U20
 • jääkiekko, Emmi Puusaari, kultaa jääkiekon nuorten SM-sarjassa, joukkueessa Oulun Kärpät Naiset U20
 • jääkiekko, Eevi Siermala, kultaa jääkiekon nuorten SM-sarjassa, joukkueessa Oulun Kärpät Naiset U20
 • yleisurheilu, Jaakko Honka, pronssia yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa (M19) lajissa keihäänheitto
 • yleisurheilu, Nelli-Lotta Karppelin, hopeaa yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa (N16) lajissa 3000 metrin juoksu
 • yleisurheilu, Toni Keränen, 18. sija yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuissa lajissa keihäänheitto
 • yleisurheilu, Sofia Kivelä, kultaa maantiejuoksun nuorten SM-kilpailujen joukkuekilpailussa (N17) Nelli-Lotta Karppelinin ja Eveliina Kujalan kanssayleisurheilu, Saimi Lithovius, hopeaa yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa (N17) lajissa korkeushyppy
 • yleisurheilu, Eveliina Kujala, kultaa maantiejuoksun nuorten SM-kilpailuissa (N17)
 • yleisurheilu, Saimi Lithovius, hopeaa yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa (N17) lajissa korkeushyppy
 • yleisurheilu, Aapo Mäkiniemi, kultaa yleisurheilun nuorten SM-kilpailuissa (P15) lajissa 800 metrin juoksu
 • yleisurheilu, Jaakko Tornberg, hopeaa Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-kilpailuissa (M35) lajissa 100 metrin juoksu
 • yleisurheilu, Petri Rautio, kultaa yleisurheilun Mastersien MM-kilpailussa (M40), lajissa moukari