Valot tuikkivat joulukuusen oksilla.

Joulun avaus Limingan torilla perjantaina 12.11. klo 18–19

Perinteinen joulun avaus järjestetään perjantaina 12.11. klo 18–19. Tapahtuma-alueena toimii Limingan tori, jossa joulukuusten valot sytytetään yhdessä juhlallisin menoin, kertoo viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija Anu-Maija Kärjä.

– Tapahtumassa on tarjolla glögiä ja pipareita. Korvatunturille tekemäni tiedustelupuhelun perusteella myös joulupukki on lupautunut vierailemaan Limingassa.

Luvassa on lisäksi musiikkiesityksiä ja mukavaa tekemistä kaiken ikäisille.

– Voit myös osallistua tapahtumaan koristelemalla torin kuusia: ”Joka koristeen tuo, se suun makeaksi saa.” Oman koristeen voi halutessaan askarrella myös paikan päällä.

Koristeiden askartelemisen lisäksi tapahtumassa pääsee pyörittämään onnenpyörää ja suorittamaan heijastinrastiradan.

– Jos omistat taskulampun, kannattaa se ottaa mukaan – tällaisen pienen vinkin sain välitettäväksi heijastinrastiradasta kiinnostuneille.

Kunnan lisäksi joulun avauksen ohjelmaa ovat järjestämässä Limingan 4H ja Limingan seurakunta. Joulun avauksen päättää tonttusatu.

Pysäköinti joulun avauksessa

Mikäli saavut joulun avaukseen autolla, voit pysäköidä Lakeustalon, kirjaston tai terveyskeskuksen paikoitusalueelle.

– Suosittelemme kuitenkin, että mahdollisuuksien mukaan paikalle saavutaan jalkaisin tai pyörällä. Näin vältymme ylimääräiseltä ruuhkalta keskustassa, Kärjä lisää.

Oheisesta kartasta näet Limingan torin, joka toimii joulun avauksen tapahtuma-alueena. Myös pysäköintialueet on merkitty karttaan.