Piirros lentävistä poroista.

Joulun avaus Limingan torilla perjantaina – ”Ota mukaan iloista joulumieltä ja pukeudu lämpimästi!”

Perinteinen joulun avaus järjestetään perjantaina 18.11. klo 18–19. Tapahtuma-alueena toimii Limingan tori, jossa on luvassa mukavaa ja tunnelmallista menoa kaiken ikäisille, kertoo viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija Anu-Maija Kärjä.

– Tapahtuman avaa Tähdet-kuoro kanttori Mika Kotkarannan johdolla sekä kunnanvaltuuston puheenjohtaja Liisa Kylmäsen tervehdys. Joulupukki on luvannut vierailla myös tänä vuonna Limingassa. Jos haluat saapua tapahtumaan kynttiläkulkueessa, niin tule Limingan keskuspuistoon terveyskeskuksen kulmalle klo 17.50.

Jouluinen kulkue kiertää keskuspuiston, jonka jälkeen tilaisuus torilla pääsee alkamaan. Luvassa on glögiä ja pipareita sekä musiikkia ja muuta mukavaa tekemistä. Glögiä varten kannattaa ottaa oma muki mukaan, sillä jokainen säästetty kertakäyttömuki on pieni ekoteko.

– Voit tuoda tapahtumaan mukanasi myös jouluisen piirroksen – pieni makea yllätys on luvassa jokaiselle taiteilijalle vaivanpalkaksi. Piirustuksista kerätään näyttely kirjastolle heti seuraavalla viikolla.

Lisäksi tapahtumassa pääsee muun muassa pyörittämään onnenpyörää ja askartelemaan joulukuusen koristeita. Voit myös rapsutella paikalle saapuvia kaverikoiria ja jutella heidän omistajiensa kanssa, millaisia lemmikkejä Musti, Vamppu ja Sopu ovat. Poniratsastus on ainoa maksullinen ohjelmanumero. Talutuksen hinta on 2 euroa, ja sen voi maksaa yrittäjälle käteisellä tai Mobile Paylla.

– Jos omistat taskulampun, kannattaa se ottaa mukaan – tästä voi olla iloa jännittävässä lahjojen metsästyksessä. Tarkemmat ohjeet tähänkin ohjelmanumeroon saat paikan päältä!

Kunnan lisäksi joulun avauksen ohjelmaa ovat järjestämässä Limingan 4H ja Limingan seurakunta. Lions Club Liminka Kultasirkut avustaa puolestaan glögipisteillä.

–  Aivan mahtavaa, että saadaan luotua yhteisponnistuksena tapahtuma, johon kuka tahansa voi osallistua. Ota mukaan siis iloista joulumieltä ja pukeudu lämpimästi! 

Pysäköinti joulun avauksessa

Mikäli saavut joulun avaukseen autolla, voit pysäköidä Lakeustalon, kirjaston tai terveyskeskuksen paikoitusalueelle.

– Suosittelemme kuitenkin, että mahdollisuuksien mukaan paikalle saavutaan jalkaisin tai pyörällä. Näin vältymme ylimääräiseltä ruuhkalta keskustassa, Kärjä lisää.

Oheisesta kartasta näet Limingan torin, joka toimii joulun avauksen tapahtuma-alueena. Myös pysäköintialueet on merkitty karttaan. Torin viereinen parkkipaikka suljetaan turvallisuussyistä tuntia ennen tapahtumaa, ja se avataan kun tapahtuma on päättynyt.