Kaiku-sovelluksen Kansan pulssi -tunnus

Kaiku-sovelluksella tunnustellaan Kansan pulssia!

Kansan pulssi tunnustelee liminkalaisten fiiliksiä, kartoittaa tarpeita ja etsii ratkaisuja pieniin sekä suuriin ajankohtaisiin asioihin.

– Alustana Kansan pulssille toimii Limingan oma Kaiku-sovellus, jonka voi ladata maksutta oman puhelimen sovelluskaupasta, ohjeistaa digiosallisuushankkeen projektipäällikkö Heidi Niemelä.

Pulssia tunnustellaan ainakin kerran viikossa.

– Kooste vastauksista julkaistaan aina ennen seuraavan aiheen käsittelyä. Osallistujia innostetaan mukaan lahjakorttiarvonnoilla, joita varten vastaaja voi halutessaan jättää yhteystietonsa.

Tausta Kansan pulssi -kyselyiden käynnistämiselle on kuntademokratiassa, kertoo elinkeinojohtaja Teemu Haapala.

– Kuntalaki velvoittaa kuntia osallistamaan ja Liminkaan on tehty myös oma osallisuusohjelmansa. Haluamme kaikki liminkalaiset mukaan miettimään palveluita ja kehittäämään kuntaa – aivan erityisesti nyt, kun kunnan rooli on hyvinvointialueen myötä isossa muutoksessa.

Kuntalaisen näkökulmasta Kaiku-sovellus on helppo ja nopea tapa osallistua yhteisten asioiden hoitamiseen ja kehittämiseen.

– Kansan pulssi on loistava ja ketterä lisä osallisuusilloille ja laajemmille kyselyille osallisuuden lisäämisessä. Esimerkiksi asioiden valmistelun tueksi voidaan pulssia tunnustelemalla kartoittaa nopeastikin liminkalaisten tuntoja, tarpeita ja mielipiteitä.

– Kansan pulssi on yksi työkalu kunnan osallistamiskeinojen repertuaarissa, ja jatkossakin osallistamme kuntalaisia eri tavoin eikä kaikkea viedä digiin, painottaa Niemelä.

Saavutettavuuden nimissä ajatuksia ja mielipiteitä voi lähettää edelleen milloin tahansa osoitteella kunta@liminka.fi. Palautetta voi lähettää myös nettisivujen kautta tästä linkistä. Ensimmäinen kysymys liittyy harrastetiloihin, ja se on nyt julkaistu.

Toimi näin, jos puhelimessasi ei ole vielä ladattuna Kaiku-sovellusta:

1. Mene oman puhelimesi sovelluskauppaan (Play Kauppa tai Appstore)
2. Lataa sieltä Kaiku Liminka -niminen sovellus

Kun Kaiku-sovellus on ladattuna puhelimeesi:

1. Avaa sovellus
2. Valitse kuvakkeista Kortit-valikko
3. Klikkaa Kansan pulssi -vaihtoehtoa
4. Vastaa annettuun kysymykseen