Rokotekampanjakuva, jossa Limingan logo, lääkeampulli sekä #HyväTerveempiLiminka-teksti

Kampanjoidaan yhdessä Limingan koronarokotuskattavuus korkeammaksi!

Limingan kunnan alhainen koronarokotuskattavuus on herättänyt laajasti huomiota. Vaikka rokotukset etenevät hyvin ja rokotteen voi hakea nyt myös ilman ajanvarausta, tarvitaan kattavuuden nostamiseksi vielä yhteistä tahtotilaa.

Limingan kunta kannustaa kaikkia yli 12-vuotiaita rokottautumaan koronatautia vastaan, ja haastaa myös kunnassa toimivia yhdistyksiä, yhteisöjä ja myös yksityisiä henkilöitä rohkaisemaan kuntalaisia hakemaan rokotteen.

Mikäli haluat olla mukana kampanjassa, voit laittaa muutaman lauseen mittaisen kannustuspuheenvuoron osoiteella: tiedotus@liminka.fi. Lisäämme sen tähän artikkeliin.

Voit haastaa myös muita mukaan kampanjaan. Sosiaalisessa mediassa käytössä ovat seuraavat tunnisteet: #HyväTerveempiLiminka #MekinKannustamme #OlenMukana

Itsellesi sopivan kampanjagrafiikan voit ladata tältä sivustolta.

 

”Kehotan kaikkia, niin nuoria kuin vanhempia, ottamaan koronarokotteen. Ottamalla rokotteen turvaamme, että voimme harrastaa ja tavata toisiamme vapaasti ja turvallisesti. Kyse on myös vastuunottamisesta itsestä, mutta ennen kaikkea toisista.”
– Pekka Rajala, Limingan kunnanjohtaja 

 

”Kouluilla aloitettiin koronarokotukset viime perjantaina 10.9.2021. Sen jälkeen on jo reilusti yli sata 12–15-vuotiasta nuorta rokotettu tai heillä on rokotusaika varattuna. Mahtavaa! Loput voivat hakea rokotuksen halutessaan myös ilman ajanvarausta.”
– Pauliina Sarajärvi, Limingan kunnan johtava lääkäri

 

”Koronavirusinfektion pitkäaikaisoireista eli “long Covidista” puhutaan, kun oireet ovat kestäneet yli kolme kuukautta. Meillä on Suomessakin 1,5 vuotta sairastaneita henkilöitä. Koronaviruksen pitkäaikaisoireita esiintyy kaikissa ikäryhmissä ja myös lieväoireisen taudin sairastaneilla. Vielä ei varmuudella tiedetä, miksi COVID-19-infektion taudinkuva on niin vaihteleva ja miksi osalle kehittyy pitkäkestoisia oireita. Yleisimpiä oireita ovat uupumus, neurologiset oireet, päänsärky, hengenahdistus, psyykkinen kuormittuneisuus ja toimintakyvyn heikkeneminen, jopa elinvaurioita on raportoitu. Pitkäaikaisoireet voivat aiheuttaa työ- ja opiskelukyvyn heikentymistä ja haitata päivittäisistä toimista selviytymistä. Lapset saavat tartunnan useimmiten lähipiirinsä aikuisilta, joten aikuisten rokotukset suojaavat myös lapsia.”
– Riitta Ruottinen, Limingan kunnan hoito- ja hoivatyönjohtaja

 

”Kannustan kaikkia kuntalaisia ottamaan koronarokotteet, koska rokotus suojaa erittäin hyvin vakavalta koronainfektiolta. Rokotekattavuuden noustua pääsemme aukaisemaan yhteiskunnan ja luopumaan koronarajoituksista. Omassa perheessänikin rokotekattavuus on jo erittäin hyvä.”
– Jari Tuunanen, Siikalatvan, Lumijoen ja Kärsämäen tartuntatautilääkäri ja Limingan rauhanyhdistyksen puheenjohtaja 

 

”Koronarokotukset ovat sujuneet joustavasti ja ajallaan. Suhtaudumme rokotuksiin myönteisesti, eikä vakavia haittavaikutuksia ole ollut, vaikka rokotuksista on kulunut jo aikaa jokaisen kohdalla. Mielestämme rokote kannattaa ehdottomasti ottaa. Hienoa, että yhteiskunta antaa sen ilmaiseksi kaikille.”
– Limingan Eläkeläiset ry

 

”Olen itse ottanut Limingassa julkisen terveydenhuollon puolella kaksi koronarokotetta. Tämä ei ole mielestäni millään tavalla ideologinen kysymys, vaan liittyy kansanterveyteen ja epidemian taltuttamiseen samalla tavoin kuin muutkin rokotteet.”
– Pekka Tuomikoski, Limingan seurakunnan kirkkoherra 

 

”Vain mahdollisimman suuren rokotuskattavuuden avulla voimme saada yhteiskunnan normaalimpaan tilaan. Itse olen ottanut kaksi koronarokotetta. Rokotusta pohtiessa kannattaa miettiä koko yhteiskunnan etua, ei vain omaansa. Toivottavasti mahdollisimman moni suomalainen rokotuksen ottaa.”
– Sauli Pahkasalo, Rantalakeus-lehden päätoimittaja

 

”Limingan kunta on yksi Suomen lukevimmista, koulutetuimmista, kekseliäimmistä ja väestöpohjaltaan nuorimmista kunnista. Miksipä Liminka ei voisi olla myös yksi rokotetuimmista kunnista. Haluamme kouluilla jo kolmannen pandemialukuvuoden aikana palata normaaliin arkeen, jota eivät enää rajoita koronaohjeistukset. Tähän pääsemme parhaiten hyvällä rokotekattavuudella. Ottamalla rokotteen suojamme paitsi itsemme, myös muut.”
– Raija Johnson, rehtori

 

”Elinkeinoelämä on kärsinyt monella tavalla koronasta Limingassakin. Korona on tuonut monille yrityksille haasteita tuottaa palveluita tavaroiden tai niiden osien saatavuuden hidastumisen vuoksi. Palvelualoilta etenkin matkailu-, tapahtuma-, ravintola-ala ovat olleet suurissa vaikeuksissa rajujen matkustus- sekä kokoontumisrajoitusten vuoksi. Limingan Yrittäjien hallitus kannattaa koronarokotteen ottamista, jotta pääsemme takaisin avoimeen palveluyhteiskuntaan, jossa ei tarvitse rajoittaa kenenkään elinkeinotoimintaa, eikä kenenkään työpaikat enää vaarannu koronan vuoksi.”

– Limingan yrittäjien hallitus

 

”Terveysturvallinen matkustaminen on yhtenä osana vastuullista matkailua. Ihmiset hakevat tällä hetkellä kohteita, jotka ovat sekä terveysturvallisia että vastuullisia. Me olemme Limingan kuntana mukana vastuullisen matkailun STF- sertifiointiohjelmassa, joten nämä asiat ovat erittäin keskeisiä asioita alueellamme. Itse näen matkailun näkökulmasta, ettei meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin rokottautuminen pandemiaa vastaan. Näin takaamme terveysturvallisen matkustamisen ja avaamme maailman lähemmäksi meitä.”

– Piia Leinonen, Limingan kunnan matkailupäällikkö

 

”Pikkuduunia-hankkeen henkilöstö kannustaa ottamaan rokotteen, silloin voit pikkuduunailla turvallisin mielin!”

– Pikkuduunia-hanke

 

”Epidemia on rajoittanut ja vaikeuttanut elämäämme jo liian pitkään. Rokotekattavuuden nousu mahdollistaa palaamisen arkeen, jossa voimme työskennellä, tavata ihmisiä, harrastaa ja liikkua rajoituksitta. Ottamalla koronarokotteet olen halunnut suojata itseäni, läheisiäni sekä kaikkia muitakin, joiden kanssa olen tekemisissä. Kannustan kaikkia ottamaan rokotteen mahdollisimman pian.”

– Juho Pakaslahti, Limingan kunnanhallituksen puheenjohtaja

 

”Me, seniorit, olemme huolissamme kunnan saamasta negatiivisesta julkisuudesta suhtautumisessa koronarokotuksiin ja erityisesti heijatuksista kunnan väestön toimintaan. Rokotuskattavuuden saavuttamiseksi toimimme vastuullisina ja lähimmäisistä huoltapitävinä kuntalaisina ja haluamme kannustaa kaikkia ottamaan rokotuksen.”

–Eläkeliiton Limingan yhdistys

 

”Kuten tiedämme koronan ilmaantuvuus on vaihdellut Limingassa. Viime vuonna opimme kuinka tilanne voi vaihdella nopeastikin. Muuttunut tilanne voi vaikuttaa myös HaLi-harrastustoiminnan järjestämiseen. Harrastukset ovat tärkeitä lapsille ja niiden kautta lapsi saa mahdollisuuden tavata kavereita mieluisen tekemisen lomassa. Tärkeää olisi, että liminkalaiset lapset ja nuoret saisivat mahdollisuuden harrastaa terveysturvallisuus huomioiden. Limingan lasten ja nuorten rokotekattavuutta nostamalla lisäämme myös mahdollisuutta säännölliseen harrastamiseen. Suosittelemmekin rokotteiden ottamista kaikille.”

– Linda Jaakkola, Ha­Li-han­ke­koor­di­naat­to­ri

 

”Limingan Kiekon jääkiekkojaos ja jalkapallojaos Pallokarhut kannustavat kaikkia kuntalaisia ottamaan koronarokotteet, koska rokotus suojaa erittäin hyvin vakavalta koronainfektiolta”

– Limingan kiekon jääkiekkojaos ja jalkapallojaos Pallokarhut 

 

”Hei! Pyydämme ja kehoitamme kaikkia ryhmäliikkujia mahdollisuuksien mukaan ottamaan koronarokotteet! Näin voimme varmistaa ryhmäliikunnan jatkumisen myös tulevaisuudessa! Ja vain kaksi rokotekertaa antaa tarvittavan rokotesuojan! Ollaan vastuullisia!”
– Kari Ylönen, Limingan Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja

 

Limingan Niittomiehet kannustaa covid-19 rokotteen ottamiseen. Jokaista LNM:n toimintaan osallistujaa suositellaan ottamaan koronarokote. Kattavalla rokottautumisella saamme avattua urheilutapahtumat nopeammin ja pidettyä turvallisempina sekä osallistujille että järjestäjille. Yhdessä liikkumisen puolesta!

– Limingan Niittomiehet ry

 

Olin aluksi hyvin skeptinen rokotteen kanssa – sitten ymmärsin, että tämä on meidän jokaisen velvollisuus joka haluaa palata normaaliarkeen. Olen ottanut jo kaksi rokotetta ja olen tyytyväinen päätöksestä, mielestäni olen tehnyt oman osuuteni kamppailua koronaa vastaan.

– Heidi Hiltunen

 

Koronasta emme pääse kokonaan eroon ja meidän on opittava elämään sen kanssa. Rokotukset ovat ratkaiseva askel kohti normaalielämää. Olen itse saanut kaksi rokotetta heti vuoden alussa ja odotan innolla kolmatta rokotetta.

Lääkärinä en näe juurikaan perusteltua syytä jättää rokotetta ottamatta, koska rokotteen hyödyt ovat kiistatta suuremmat kuin rokotuksesta aiheutuvat ohimenevät haittavaikutukset. Sairastettu korona saattaa olla vaarallinen sairaus myös perusterveellä nuorella ihmisellä.

– Liisa Kylmänen, Limingan kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja Tyrnävän johtava lääkäri

 

Limingan 4H-yhdistyksessä on koronaepidemian aikana jouduttu järjestämään etäkerhoja ja -kursseja, pienentämään harrastusryhmien kokoa, sekä perumaan nuorten töitä ja koulutuksia. Tämän hetken tutkitun tiedon perusteella vain riittävän suuri koronarokotekattavuus mahdollistaa toiminnan normalisoitumisen ja siksi toivomme mahdollisimman monen ottavan rokotteen.

– Limingan 4H-yhdistyksen hallitus

Rokotekampanjakuva, jossa Limingan logo, lääkeampulli sekä #MekinKannustamme-teksti

 

Rokotekampanjakuva, jossa Limingan logo, lääkeampulli sekä #OlenMukana-teksti