Jäätelöpuikko ja tekstigrafiikka "kesätekemistä nuorille"

Kesätekemistä nuorille – osa 2

Oletko jo tylsistynyt lomalla? Eikö asioiden tekeminen houkuttele, mutta vanhemmat nalkuttavat ajankäytöstä, johon liittyy jokin ruutu? Älä tylsisty enää! Katso tämä top 10 parasta lomatekemistä -lista ja tartu toimeen!

Nainen hymyilee kurkut silmillä.

1. Pidä kylpyläpäivä kotona

Ota ihanan pitkä ja rauhoittava suihku, leikkaa ja hoida kynnet, rasvaa iho ja rentoudu. Voit laittaa vaikka kasvonaamion, ja jos kotoa löytyy mustapäänpoistolappu, vielä parempi! Puhdista huolellisesti kaikki mahdolliset haavat ja laita niihin laastari sekä rasvaa kaikki hyttysenpuremat. Pidä kehostasi huolta oikein ajan kanssa!

2. Mene pihalle kavereitten kanssa

Saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta tässä onkin twist: älä välttämättä ala vanhoja kavereita, vaan mene ulos ja kaveeraa ensimmäisen ihmisen kanssa, jonka tapaat. Koskaan ei voi tietää kenet kohtaat!

3. Aloita uusi kirja

Onko sinulla jokin kirja, jonka olet aina halunnut lukea? Älä aikaile! Nyt on aika laittaa iso kupillinen kahvia, teetä tai vaikka limsaa ja aloittaa lukukokemus. Kirjastokin on auki läpi kesän. Voit myös olla rohkea ja ostaa kirjan lukematta sitä. Toivotaan, että valinta menee nappiin!

Avattu kirja kesäisellä nurmikolla.

4. Siivoa koti kunnolla

Kuulostaako tylsältä ja ikävältä? Väärin! Siivoaminen ja talon uudelleen järjestäminen tuntuu mahtavalta, kun sen tekee ajan kanssa. Tuntuu siltä, että on päässyt täysin uuteen kotiin, ja kaikki esineet tuntuvat mielenkiintoisilta – samalla kun muistaa, mitä kaikkea omistaakin! Mutta älä aloita repimällä kaikkea lattialle jokaisesta huoneesta, vaan siivoa huone kerrallaan!

5. Käy kaupungilla

Kaupungilla voit käydä yksin tai kaverin kanssa, mutta tärkeintä on laittaa kivat kesävaatteet ja lähteä kaupungille kävelemään, istumaan kahviloissa ja ehkä myös shoppailemaan. Leiki turistia kotikunnassasi tai lähikaupungissa, ja yritä nähdä se uusin silmin. Et takuulla pety!

6. Lähde uimaan

Jälleen: yksin tai kaverin kanssa! Pakkaa mukaan uimapuku, aurinkovarjo, rasvaa ja aurinkolasit. Äläkä unohda eväitä ja noin 20 euroa, jotta voit ostaa vähintään seitsemän jäätelöä. Hei, nyt on kesä!

Varpaat rantavedessä.

7. Opettele jonglööraamaan

Koska miksi ei? Älä kuitenkaan aloita särkyvillä asioilla, mielummin vaikka sählypalloilla. Eikä myöskään särkyvien asioiden lähettyvillä. Mutta jonglööraamiseen saa lisättyä vaikeustasoa helposti ja YouTubesta löytyy taatusti tutoriaali!

8. Vie tavaroita kirpparille

Kun olet saanut jonkin huoneen siivottua vanhaa roinaa taatusti kertyy laatikkokaupalla. Ilahduta sekä itsesi, että joku toinen viemällä vanhat tavarasi kirpparille tai lahjoittamalla ne vaikkapa hyväntekeväisyyteen. Toisen roska on toisen aarre. Ja kuka tietää, mitä vanhaa roinaa löydät kirpparilta takaisin kotiin vietäväksi!

9. Käy isovanhempien luona

Jos isovanhemmat asuvat kaukana, eikä kulkupeliä ole, videopuhelukin on hyvä vaihtoehto. Kunhan valmistaudut katsomaan isovanhemman korvaa ensimmäisen kymmenen minuuttia. Jos isovanhemmat asuvat lähellä, kylään vaan! Ilahduttaa taatusti ja tarjoilut ovat hyvät. Muista kysellä paljon isovanhempien kuulumisia ja kesämuistoja nuoruudesta. Ne ovat kullanarvoisia!

Muffinsit pöydällä tajoiluvalmiina.

10. Leivo

Katso netistä tai kirjasta kesäherkkujen tai -ruokien reseptejä ja ala leipomaan! Siinä vierähtää sopivasti pari tuntia ja kesäherkkuja on mukava nauttia kesän yöttöminä öinä parvekkeella, terassilla tai pihalla istuen. Tämäkin on mukavaa puuhaa kaverin kanssa –  ja jos siivoamisesta nauttii voi ruveta vaikka ruokasotasille!

Nauti sinäkin loma-ajasta näiden vinkkien avulla ja palaa virkistyneenä kouluun tai töihin!

 

Kirjoittaja Anni Paananen on kunnalla kesätöissä viestintätyöntekijänä kaksi viikkoa. Hän kertoo itsestään näin:

”Täytän heinäkuussa 16 vuotta ja tykkään lukemisesta ja musiikista. Harrastan pianon ja viulun soittoa, lukemista, kirjoittamista ja piirtämistä. En tiedä vielä tulevaisuuden ammatista, mutta kirjoittamiseen ja kirjoihin liittyvä ammatti kiinnostaisi. Menen syksyllä lukioon.”