Keskiviikkona on puuropäivä! Katso video ”Pellolta puurolautaselle”

Tyrnävän Myllyn ohraryyneistä valmistettu ohrapuuro on säilyttänyt paikkansa yhtenä suosituimmista kouluruuista liminkalaisten lasten ja nuorten keskuudessa. Lähiseudulla tuotetut ohraryynit, huolellinen haudutus ja oikea kerma – siinä muutama avaintekijä suosion taustalla.

Seuraavan kerran ohrapuuroa on tarjolla kaikissa kunnan toimipisteissä keskiviikkona 28.9. Puuron lisukkeena tarjoillaan tällä kertaa maistuvia suomalaisia marjoja. Limingan koulujen ja päiväkotien lounaslista syksylle 2022 löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Katso alta video ohraryynien matkasta puurolautaselle! Ja jos puurohammasta jäi kolottamaan, niin jutun lopusta löydät Liminganlahden koulun keskuskeittiön puuroreseptin, jonka avulla loihdit herkullista ohrapuuroa kotona juuri silloin ja niin usein, kun mieli tekee!

Linnukan ohrapuuro rikotuista ohrasuurimoista

2 ¼ dl rikottuja ohrasuurimoita 
1,1 l vettä                                          
3 dl vispikermaa                            
noin 3/4 tl suolaa 

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon rikotut ohrasuurimot. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 1–1,5 tuntia silloin tällöin sekoittaen. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa suola ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa marjojen, omenasoseen tai marjasopan kanssa.

– Maistuvia puurohetkiä, toivottavat Linnukan kokit.