Koronakotitestejä koululaisille, opiskelijoille ja koulujen henkilökunnalle

Huoltovarmuuskeskus on sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta hankkinut koronakotitestejä jaettaviksi koululaisille, opiskelijoille ja koulujen henkilökunnalle. Keskuksessa toivotaan, että kotitestilähetys saapuu Liminkaan laadukkaana, kuten se on matkaan saatettu.

– Nuoret ovat koko Suomen tulevaisuuden ja näin ollen myös huoltovarmuutemme kannalta ensiarvoisen tärkeä ryhmä. Tavallinen arki ja siihen kuuluva koulutyö ovat asioita, joita viime vuodet ovat opettaneet arvostamaan, Huoltovarmuuskeskuksesta todetaan.

Koronatestit saapuivat eilen Liminkaan. Koulut hoitavat testien jakelun oppilaille, opiskelijoille ja henkilökunnalle parhaaksi katsomallaan tavalla, kertoo sivistysjohtaja Päivi Mäki.

– Testien kuljetuksessa ja säilytyksessä tulee huolehtia ohjeiden mukaisista lämpötiloista. Testipakkauksia ei avata koululla. Testit on tarkoitettu nimensä mukaisesti kotona käytettäviksi.

– Limingan kouluväki siirtyy ansaitulle talvilomalle tämän viikon päätteksi. Kotitestillä on hyvä tarkistaa ennen kouluun paluuta, ettei lomalla ole saanut koronatartuntaa.