Hoitaja pitelee koronanäyteputkea kädessään.

Koronatilanne ei hellitä

Korontatilanne ei hellitä Pohjois-Pohjanmaan alueella, mutta sairaalakuormitus on pysynyt maltillisena. Oyskorona.fi-sivuston mukaan Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli keskiviikkona hoidettavana 15 koronapotilasta.

– Limingassa koronapositiivisia on edelleen paljon, tänään on tullut 35 uutta positiivista ja osastolla on tällä hetkellä neljä positiivista, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

Joutsenkodissa ollaan koronatartuntojen osalta palaamassa normaaliin arkeen, arvioi hoito- ja hoivatyönjohtaja Riitta Ruottinen.

– Tilanne näyttää tällä kertaa olevan ohitse. Viimeinen tartunnan saanut vapautuu eristyksestä tänään.

Rokottautuminen koronaa vastaan on edelleen ajankohtaista. THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

– Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Neljännet rokotukset aloitetaan Limingassa ensi viikolla, mutta myös aiempia annoksia annetaan edelleen. Limingassa alle 40-vuotiaat ovat hakeneet säästellen kolmansia rokotteita.

– Tällä hetkellä rokottautumisen paras kannustin on rokotesuoja, joka suojaa rokottautunutta ja hänen lähipiiriään erityisesti vakavalta koronataudilta. Neljänsiä rokotuksia voi jo varata ja hoivakotien rokotuskartoitus on menossa parhaillaan, kertoo palveluesimies Outi Kokko.

Kokko kertoo terveyskeskuksessa olevan tällä hetkellä puhelinruuhkaa ja monilla asiakkailla hengitystieoireita.

– Vastaanotolla koronanäytteitä otetaan nelisenkymmentä päivittäin. Pystymme vastaamaan kiireelliseen hoidon arvioon saman päivän aikana. Kiireettömiin yhteydenottoihin vastaamme mahdollisimman pian, viimeistään yhteydenottoa seuraavana päivänä.

Lisätietoa koronasta, testauksesta ja rokotuksista löydät tästä linkistä.