Kokouspöydässä keskustellaan.

Kunnanhallitus linjasi verotusta ja päätti Kotirannan tonttihinnat

Kunnanhallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan veroprosentteja, kertoo hallintojohtaja Tarja Vilmunen.

– Kuntalaisten verotukseen liittyen kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että sekä tuloveroprosentti että kiinteistöveroprosentit säilyvät nykyisellään. Kunnanvaltuusto käsittelee asiaa 15.11.2021 kokouksessaan.

Veroihin liittyen kunnanhallitus katsoi, että verohallinto voi jatkossakin tehdä linjaukset kuntalaisten anomista kunnallis- ja kiinteistöverosta vapauttamisesta.

– Tämä käytäntö on valtakunnallisestikin kunnissa yleinen käytäntö, Vilmunen huomauttaa.

Kotirannan tonttihinnoista kunnanhallitus päätti, että hinnoittelun tulee vastata kunnallistekniikan rakentamiskustannuksia.

– Periaatteena hinnoittelulle on, että päätytontit ovat arvokkaampia (28 euroa/m²) ja muut tontit sijainnin ja rakennusoikeuden mukaan (24–26 euroa/ m²).

Kunnanhallitus hyväksyi yhteistyösopimuksen työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta. Yhteistyösopimus on voimassa vuoden 2022 ja ensi vuonna valmistellaan sopimus, jossa huomioidaan sote-alueen vaikutukset tähän toimintaan.

– Yhteistyösopimuksella sovitaan kuntien, TE-toimiston ja Kelan yhteistyöstä, jossa pyritään vastaamaan työttömyyteen liittyviin haasteisiin. Ensimmäinen vastaava sopimus on solmittu vuonna 2016.

Kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan myös tarkastuslautakunnan vuoden 2020 arviointikertomukseen annetut vastineet sekä antoi lausunnon maakuntaohjelmasta vuosille 2022–2025. Lausunto on yhteinen maakuntaliiton jäsenkunnilta. Osa esityslistan asioista jätettiin pöydällä tai jatkovalmisteluun.