Kokouskuva Liminka-logolla

Kunnanhallitus siirsi sote-kapulan hyvinvointialueelle

Kunnanhallitus siirsi vuoden viimeisessä kokouksessaan esityksen mukaisesti kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden oikeudet, vastuut ja velvoitteet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle, kertoo henkilöstö- ja hyvinvointijohtaja Eliisa Tornberg.

– Vaikka järjestävän tahon näkökulmasta muutos on iso, niin sosiaali- ja terveyspalveluissa kuntalaisia palvelee sama tuttu henkilöstö kuin aikaisemminkin. Varatut ajat, potilaiden lähetteet sekä asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle.

Hallitus päätti myös perustaa esityksen mukaisesti Ruutikunnat Oy:n Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksen kehittämistä varten.

– Kokouksessa valittiin hallituksen jäseniksi tekninen johtaja Simo Pöllänen sekä kunnanvaltuutettu Juuso Raitio, ja puheenjohtajaksi kunnanhallituksen jäsen Senja Kovaniemi.

Kunnan henkilöstömäärä ja -menot ovat nousseet viime vuosien aikana, joten esityksen mukaisesti käyttöön otetaan virkojen ja toimien täyttölupamenettely. Menettelyllä tavoitellaan kustannusten nousun hillitsemistä. Lisäksi kokouksessa saatiin muun muassa tilannekatsaus  TE2024-uudistuksesta ja työllisyyspalvelujen järjestämisestä jatkossa. Pöytäkirja löytyy tarkastuksen jälkeen tästä linkistä.