Pekka Tervo ajaa latukonetta

Kunnon töissä – Limingassa!

Yksi kaivaa kuoppaa ja viisi muuta nojaa lapioon. Kuulostaako tutulta yleistykseltä kunnassa tehtävästä työstä? Limingan kunnassa tällaiset mielikuvat halutaan lapioida katuojaan ja nostaa arkinen aherrus reilusti jalustalle – muun muassa esittelyvideoiden kautta. Kameran linssin läpi arki esittäytyy varsin toisella tavalla, kun sitoutuneet ja työstään innostuneet rautaiset ammattilaiset näyttävät, kuinka hommat todellisuudessa hoidetaan.

– Limingan kunnassa tehtävä työ on todella monipuolista, mutta iso osa siitä ei näy kuntalaisille. Meillä kunnallistekniikan liikelaitoksen puolella työ tulee usein näkyväksi vasta silloin, kun syystä tai toisesta jokin asia ei toimi. Lähtökohtaisesti asetelma on epäkiitollinen ja tähän haemme muutosta esittelemällä osaavia työntekijöitämme ja tekemällä heidän kauttaan erilaisia työtehtäviä näkyväksi, kertoo liikelaitosjohtaja Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi.

Ensimmäisellä esittelyvideolla tapaamme liikuntapaikkamestari Pekka Tervon, joka suhtautuu työhönsä ylpeydellä ja kunnianhimoisesti: hommat hoidetaan aina parhaan mahdollisen osaamisen mukaan. Voit katsoa videon tästä linkistä.

– Kunnon töissä työhön sitoudutaan hyvin ja ollaan valmiita kehittämään omaa osaamista sekä palvelemaan asiakasta. Tervon Pekka on tästä erinomainen esimerkki, Vavuli-Kiviniemi päättää.

Mitä kaikkea kunnallistekniikassa työskentelevien työmaahan kuuluu? Se selviää oheisesta kuvaesityksestä, jonka on koonnut työntekijöiden ottamista kuvista Maaseudun Sivistysliitto. Kyseessä oli vuoden mittainen yhteistyö, jonka tavoitteena oli parantaa työhyvinvointia: tehdä työ näkyväksi niin työkavereille kuin kuntalaisillekin, lisätä oman työn arvostusta ja yhteishenkeä. Katso kuvaesitys tästä linkistä.