Kuntakokeilu starttaa Limingassa maaliskuussa: ”Työllisyyspalvelut yhdestä paikasta viipymättä”

Liminka on mukana Oulun seudun kuntakokeilussa, joka käynnistyy maaliskuussa. Kokeilun myötä TE-toimistojen (työ- ja elinkeinotoimistojen) tehtäviä siirretään kokeilun ajaksi kuntien tehtäväksi määriteltyjen asiakasryhmien osalta. 

– Kokeilun keskiössä on asiakaslähtöinen palvelu. Tavoitteena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille, sanoo Limingan kunnan työhönvalmentaja Annukka Hanni-Niemikorpi.

Työnhakijan tarpeet huomioon ottavat palvelut ja tehokas työnhaku alkavat mahdollisimman pian työnhakijaksi ilmoittautumisen jälkeen.​

– Asiakas kohdataan kasvotusten heti työnhaun alussa ja hänen tilanteensa kartoitetaan yksilöllisesti. Asiakas saa henkilökohtaisen yhteyshenkilön eli omavalmentajan, joka tapaa asiakkaan säännöllisesti ja huolehtii omalta osaltaan, että asiakas pääsee etenemään kohti tavoitettaan.

Kunta voi kokeilun myötä hyödyntää monialaista verkostoaan: jos esimerkiksi asiakkaan terveydentila tuo haasteita työllistymiseen, voidaan hänelle tarvittaessa tarjota työvoimapalveluiden ohella myös terveys-, kuntoutus- ja sosiaalipalveluita. 

– Asiakkaan työllistymisen edistämiseksi tarjotaan tarpeen mukaan sekä kunnan että TE-palveluita. Kuntakokeilun aikana kartoitetaan ja kehitetään myös kunnan omia palveluita, Hanni-Niemikorpi päättää.