Salaatinlehdet kasvavat auringonvalossa.

Lähiruokaviikko starttaa Limingassa: ”Valmistamme suurimman osan tuotteistamme itse omassa keittiössämme”

Limingan kunnassa vietetään lähiruokaviikkoa 30.8.2021 – 3.9.2021. Jotta voimme taata laadukkaan ruuan, suosimme paikallisia raaka-aineita, kertoo liikelaitosjohtaja Tanja Koski.

– Keittiömme perunat, osa lihoista, kalat ja leipomotuotteet on hankittu paikallisilta toimijoilta. Yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa Hätälä, Viskaali, Lounastuote, Tervakankaan Peruna, Alamäen vihannes, Kasvishovi ja Pulla Pirtti. Lähellä tuotettu ruoka on taatusti tuoretta ja laadukasta, Koski iloitsee.

Kunnan keittiön tuotteet valmistetaan ammattitaidolla ja ylpeydellä testatuilla omilla resepteillämme, jatkaa ruokapalveluesimies Johanna Sarajärvi.

– Valmistamme suurimman osan tuotteistamme itse omassa keittiössämme. Kotimaisuusasteemme on korkea, yli 80 prosenttia!

Lähiruokaviikolla Limingassa tarjotaan päivittäin lähialueen raaka-aineista valmistettua lounasruokaa. Maanantaina tarjolla on jauhelihakeittoa, jonka perunat tulevat Tervakankaan perunalta Siikajoelta ja liha Muhokselta Viskaalin tilalta.

– Tiistaina puolestaan herkuttelemme Tyrnävän myllyn ohrapuurolla ja Kempeleessä kasvatetuista mansikoista valmistetulla kiisselillä, keskiviikon härkä-pekonihöystössä on Viskaalin naudan lihaa ja torstain lohipyörykät meille valmistaa Hätälä. Perjantaina nälän taltuttaa rössypotut, johon veripalttu tulee Lounastuotteelta, ruokapalveluesimies Mervi Niemelä listaa.

Kolmikko toivottaa kaikille kuntalaisille maukasta lähiruokaviikkoa!