Lapset osallistuvat puistoalueen suunnitteluun.

Lapsia osallistettiin liikuntapainotteisen puistoalueen ja päiväkodin piha-alueen suunnitteluun

Lapsia osallistettiin liikuntapainotteisen puistoalueen ja päiväkodin piha-alueen suunnitteluun Vanamon päiväkodilla  viime viikon torstaina, Röllien ryhmässä. Osallistujat olivat 5–6-vuotiaita lapsia, kertoo puistopuutarhuri Sari Honka.

– Paikalla oli kaikkiaan 17 lasta. Aluksi kerroin Jutkokylään suunnitellusta liikuntapainotteisesta päiväkodista ja puistoalueesta. Mukanani olleessa isossa kartassa näkyi suunnitellun päiväkodin paikka sekä vihreällä puistoalue, johon liikuntavälineitä ja aktiviteetteja pystyi sijoittelemaan.

Ideoinnin Honka toteutti lapsilähtöisesti jutellen, laulaen ja askarrellen.

– Keskustelimme lasten kanssa mitä kaikkea liikuntapainotteisen päiväkodin piha-alueella ja puistoalueella voisi olla. Näytin myös lapsille kuvia, mitä puistoon voi sijoittaa ja lapset saivat muovailuvahasta ja askartelutikuista tehdä erilaisia välineitä, mitä he näkivät alueella olevan. Mukanani oli muutamia ulkoleikkivälinekuvastoja, joista lapset löysivät hyviä ideoita ja saivat leikellä niitäkin suunnitelmaan. Lopuksi sijoittelimme lasten tuotoksia suuren karttapohjan päälle ja alueelle nousivat muun muassa jäätelöbaari, nuotiopaikka ja teltta, puistojuna sekä kiipeilypuu.

Lasten suosikiksi nousivat Hongan mukaan kiipeilytelineet, liukumäki ja hämähäkkikeinu. Yhtenä ideanan nousi esille luistelubaana. Röllien lastentarhanopettaja Tuija Räsänen kertoi lasten olleen aiheesta todella innostuneita ja jaksaneen keskittyä todella hyvin.