fbpx
Puuroannos lautasella.

Lasten ruokasuosikki ohrapuuro – pellolta puurolautaselle!

Kunnan ruokapalvelupäällikkö Sami Tuohimaa kertoo ohrapuuron olevan yksi selvimmistä lasten lempiruuista. Kunnan keittiöissä puuroa keitetään pitkään hauduttaen, ja lopuksi siihen lisätään oikeaa kermaa, siinä suurimmat keittovaiheen salaisuudet.

– Varmasti makuun vaikuttaa myös se, että ohraryynit tulevat meille lähituottajalta Tyrnävältä. Tyrnävän Mylly toimittaa meille ohraryynit aina puuropäivän alla. Videolta pääset näkemään ohran matkan pellolta puurolautaselle. Alla olevalla ohjeella voit puolestaan valmistaa myös kotona yhtä hyvää puuroa kuin päiväkodissa tai koulussa on tarjolla.

Seuraavan kerran puuroa on tarjolla kunnan yksiköissä mansikkakiisselin kera huomenna torstaina.

Linnukan ohrapuuro rikotuista ohrasuurimoista

2 ¼ dl rikottuja ohrasuurimoita 
1,1 l vettä                                          
3 dl vispikermaa                            
noin 3/4 tl suolaa 

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon rikotut ohrasuurimot. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 1–1,5h tuntia silloin tällöin sekoittaen. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa suola ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa marjojen, omenasoseen tai marjasopan kanssa. Maistuvia puurohetkiä, toivottavat Linnukan kokit.