Koululaiset pelaavat jalkapalloa.

Liikuntapainotteinen esiopetusryhmä suunnitteilla Liminkaan

Limingan kunnassa on kehitteillä idea liikuntapainotteisesta esiopetusryhmästä. Liikuntapainotteinen esiopetusryhmä aloittaisi toimintansa elokuussa 2023, jolloin esiopetuksen aloittavat vuonna 2017 syntyneet lapset. Opetusympäristönä tulisi toimimaan Krankka-areena.

– Järjestämme pian päiväkotien viskariryhmissä kyselyn tulevien esioppilaiden huoltajille. Kyselyn tarkoitus on kartoittaa, kuinka moni perhe olisi kiinnostunut liikuntapainotteisesta esiopetuksesta ja ovatko perheet valmiita itse järjestämään lapsen kuljetuksen Krankka-areenalle, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Sari Supperi, ja jatkaa:

– Tilan järjestämistä Krankka-areenalle selvitellään vielä ja tietysti tarvitaan asiakasperheiltä tietoa siitä, onko tällaiselle esikouluryhmälle kysyntää.

Huoltajat voivat pohtia oman perheen osalta kiinnostustaan liikuntapainotteiseen esiopetukseen ja odottaa rauhassa, että lapsen viskariryhmästä ohjataan täyttämään kartoituskyselyä. Mikäli ryhmä syntyy, sen järjestämisestä tulee tieto alkuvuodesta 2023, jolloin sitovat ilmoittautumiset liikuntaeskariin tulevat ajankohtaisiksi.

Tällä hetkellä Limingassa toimii perinteisten esiopetusryhmien lisäksi kielipainotteinen esikouluryhmä sekä joustavan esi- ja alkuopetuksen ryhmä Linnukan, Ojanperän ja Tupoksen esiopetusyksiköissä. Liikuntapainotteinen esiopetus toisi toteutuessaan mukavan lisän ja erilaisen vaihtoehdon esikouluryhmän valintaan ja tarkoituksena on liikuntapainotteisen opetuksen jatkuminen myös perusopetuksessa. Täydentävää varhaiskasvatusta tarjotaan samassa ryhmässä kuin esiopetuskin järjestetään.

Lisätietoa Limingan esiopetuksesta löydät täältä.
Kyselyyn pääset tästä linkistä.