Koronarokotetta imetään ampullista lääkeruiskuun.

Limingan koronailmaantuvuus Pohjois-Pohjanmaan suurin – koronapassi käyttöön myös kunnan tapahtumissa

Varautumisen johtoryhmä sekä Limingan kunnanhallitus kokoontuivat maanantaina linjaamaan toimenpiteitä huonontuneen koronatilanteen sekä alueellisten koronanohjeistusten pohjalta, kertoo kunnanjohtaja Pekka Rajala.

– Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan suurin, joten tilanne Limingassa on haastava.

Kahden viikon aikana Limingassa on todettu 122 uutta koronapositiivista, joista viime viikon aikana 80–90. Ilmaantuvuus on hurja, kertoo johtava lääkäri Pauliina Sarajärvi.

– Tällä hetkellä altistuskaranteenissa noin 150 ja eristyksessä noin 100 koronapositiivista liminkalaista. Korona lisääntyy nyt erityisesti rokottamattomien lasten ja nuorten joukossa sekä perheissä. Vaikean tilanteen vuoksi toivon edelleenkin yli 12-vuotiaita kuntalaisia käymään rokotuksilla ja suojaamaan näin sekä itseä että muita.

Ilman ajanvarausta rokotukseen pääsee jälleen torstaina 25.11.2021 klo 12–15. Koronarokotusajan voi myös varata terveyskeskuksesta soittamalla numeroon 08 5587 3890.

– Koska koronarokotuskattavuus ei ole Limingassa edennyt toivotulla vauhdilla, tartunnat ovat lisääntyneet huolestuttavasti myös päiväkodeissa ja kouluissa. Koronatapauksia on ollut viime viikkoina varsinkin alle 12-vuotiaiden koululaisten ja jopa päiväkotilapsen parissa. Paras tapa suojata omia ja naapurin lapsia on ottaa koronarokotukset, huomauttaa sivistysjohtaja Päivi Mäki.

Mäki muistuttaa, etteivät päiväkotilapset ja oppilaat tule päiväkotiin tai kouluun flunssaoireisina. Flunssaoireiden ilmetessä hakeudutaan matalalla kynnyksellä koronatestiin. Koronakaranteenissa olevat lapset ja nuoret pidetään kotona karanteeniohjeen mukaisesti.

– Varhaiskasvatuksessa ja peruskouluissa joudutaan valitettavasti ottamaan käyttöön toimenpiteitä koronan leviämisen hillitsemiseksi – näistä perheitä tiedotetaan tarkemmin Wilma-viesteillä. On todella harmi, että joulujuhlia ja muita kivoja tapahtumia joudutaan perumaan koronan vuoksi, Mäki pahoittelee.

Kunnan järjestämissä tapahtumissa noudatetaan alueellisia ohjeistuksia. Yli 50 hengen tapahtumiin tulee käyttöön perjantaista alkaen koronapassi, jotta tapahtumat voidaan järjestää terveysturvallisesti.

– Koronapassi otetaan käyttöön AVI:n ohjeistuksen mukaan niissä kunnan toiminnoissa, joissa se lainsäädännön ja toimivaltaisten viranomaisten päättämien rajoitusten mukaan on mahdollista. Kunnanhallitus velvoittaa terveysturvallisuusohjeiden huomioimisen kaikissa kunnan tapahtumajärjestelyissä. Kunnanhallitus suosittaa muiden kuin kunnan järjestämissä tilaisuuksissa koronapassin käyttöönottoa sekä terveysturvallisuusohjeiden huomioimista, hallintojohtaja Tarja Vilmunen tiivistää.

Alueellisesta koronatilanteesta sekä suosituksista ja rajoituksista voit lukea tästä linkistä.
Päiväkoteja ja kouluja koskeva ohjeistus löytyy puolestaan tästä linkistä.