Maija Tuomala koiransa kanssa, taustalla punainen hirsirakennus.

Liminkaan menestystä nuorten yritysideakilpailussa!

Limingan lukion opiskelija Maija Tuomala menestyi Muhoksella Karhunluola-yritysideakilpailussa hienosti ja saavutti toisen sijan 13–17-vuotiaiden sarjassa. Tuomalan Alisma-yrityksen ideana on tarjota ponipuuhapäiviä lapsille, jotka ovat kiinnostuneita hevosharrastuksesta. Puuhapäiviä järjestetään nyt kesän aikana Virkkulassa.

– Karhunluola-kilpailu oli tietenkin kiva ja kannustava asia. Tästä on kiva jatkaa ideoimista ja yrityksen toiminnan kasvattamista, toteaa Tuomala.

Kisan tuomaristo kehui Tuomalan ideaa muun muassa hyvin tuotteistetuksi, visuaaliseksi ja selkeäksi. Limingan lukion opinto-ohjaaja Heli Makkonen antaa Maijalle myös kannustusta koko lukion puolesta.

– Koko Limingan lukion henkilökunta on kyllä älyttömän ylpeitä Maijasta! Maija on luonnonlahjakkuus, jolla riittää rohkeutta ja ideoita, mutta myös taitoa toteuttaa asiat käytännössä.

Vararehtori Miika Pöntisen mukaan Karhunluola-kilpailu toi kivaa konkretiaa Nuori yrittäjyys -opintoihin.

– Nämä opinnot ovat yksi tärkeä lukiomme kehittämisen painopistealue ja ensi lukuvuonna jatkamme NY-yritysten parissa työskentelyä.

Vuoden 2022 Karhunluolan voittajat

13–17-vuotiaiden sarja:

1. Jakkukylän Siltakahvila: Milja Kosola, Janika Kaisto, Konsta Kosola, Anni Kaisto, Ilona Kosola
2. Alisma: Maija Tuomala
3. Pakopelit: Alisa Kangastie

18–28-vuotiaiden sarja:

1. Näkyväksi: Oona Lehto
2. Koirakoulutoiminta: Heidi Mertaniemi
3. Vuokrateltta.fi: Jere Puolakka

Voit tutustua innovatiivisen ja rohkean ny-yrittäjän toimintaan Instagramissa: @alisma_ny ja Facebookissa: Alisma Nuoriyrittäjyys. Karhunluola-kilpailusta saat taustatietoa tästä linkistä.