Liminkalaisia nuoria haetaan mukaan kansainväliseen kehittämishankkeeseen

Limingan kunta on mukana Nousevan rannikkoseudun koordinoimassa CultuRe:imagined-hankkeessa yhdessä Hyvärilän nuorisokeskuksen,  Jarrón Club:n (Espanja) ja Alytus nuorisokeskuksen (Liettua) kanssa.

– Hankkeen tavoitteena on kehittää luovia tapoja tehdä kulttuuriperinnöstä näkyvämpi ja ottaa nuoret mukaan paikalliseen kulttuuritoimintaan, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala.

Jokainen kumppani toteuttaa paikallisia aktiviteetteja, joihin nuoret osallistuvat projektin jokaisessa vaiheessa.

– Nuorisoryhmillä on ratkaiseva rooli sellaisten kulttuuritoimintojen suunnittelussa ja toteuttamisessa, joilla on vaikutusta laajempiin yhteisöihin, Nevala jatkaa.

Kukin organisaatio luo oman historiallisen ja kulttuurisen kontekstinsa mukaisen ympäristön.

– Limingassa tavoitteena on kehittää museoaluetta ja sen toimintoja nimenomaan nuoria vierailijoita kiinnostavaksi, esimerkiksi pelillistämisen ja muun osallistamisen kautta, toteaa nuorisopalvelupäällikkö Mika Nieminen.

Hankkeessa suomalaiset, espanjalaiset ja liettualaiset nuoret yhdessä kehittävät toimintaa etätapaamisilla syksyn aikana ja lähitapaamisessa Espanjassa keväällä 2022.

Hankkeeseen haetaan nyt mukaan neljää 16–19-vuotiasta nuorta, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään Limingan kulttuuritoimintaa ja ovat halukkaita tekemään yhteistyötä hankekumppaneiden nuorten kanssa virtuaalisesti ja yhteisissä tapaamisissa. Lähetä hakemus 30.9. mennessä. Jos olet kiinnostunut, niin pääset hakulomakkeeseen tästä linkistä.