LimmiFest järjestetään jälleen 1.– 3.9.

Lapsille ja nuorille suunnattu kirjallisuus- ja kuvitusfestivaali LimmiFest järjestetään heti syyskuun alussa.  Tapahtuma alkaa torstaina 1.9. ja jatkuu aina lauantaina huipentuvaan karnevaaliin.

Ohjelmisto kattaa laajasti eri kulttuurimuotoja – myös sirkusta, akrobatiaa ja musiikkia. Torstaina nähdään Tulikukka-tulishow. Tulikukka ry edistää tulitaidetta niin kotimaassa kuin ulkomailla. Se on Suomen suurimpia tuliryhmiä, jolla on aktiivejä aina Helsingistä Inariin.

Perjantaina Limingan kirjastolla vierailee laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen, joka myös esiintyy myöhemmin illalla Limingan luontokeskuksella Mika Kuokkasen kanssa.

Lisäksi torstain ja perjantain aikana taiteilijoiden ja kirjailijoiden on tarkoitus kiertää kouluilla kertomassa työstään.

Tapahtuma huipentuu koko kansan karnevaaliin lauantaina 3.9. Lauantain päätapahtuma on pyritty pitämään ulkoilmatapahtumana, joka sijoittuu Limingan keskustassa kirjaston ja Lakeustalon läheisyyteen.

– LimmiFestin yhtenä tärkeimpänä kulmakivenä on lasten osallistuminen ja esitysten kokeminen henkilökohtaisesti: on työpajoja, taidetta, pakopelejä, akrobatiaa ja muita upeita elämyksiä, kertoo Limingan kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala.

Nevalalle parhaiten LimmiFestistä on jäänyt mieleen viimevuotinen vaikuttava ja hieno akrobatiaryhmän esitys. Lisäksi monenkirjava karnevaalikulkue on aina ilo silmälle. Tältä vuodelta kirjailijavierailuiden ja Edu Kettusen keikan lisäksi Nevala odottaa varsinkin kolmen eri esiintyjän ja tyylin teatteriesityskattausta.

Näistä esimerkiksi Hannu ja Kerttu edustaa perinteisempää lasten satunäytelmää ja moderni Kallo Collectiven Hiekkalaatikko-esitys vetoaa katsojaan osallistavalla otteellaan. Ennakkoon suurimmaksi yleisömagneetiksi Nevala ennustaa silti Tulikukka-tulishowta ja monelle jo tuttua Liikkuvaa laulureppua.

–  LimmiFestissä on läsnä tarinoiden kertomisen taika. Limingan perustamisesta ja Limmi-jättiläisestä nimensä saanut festivaali on sekoitus historiaa ja nykypäivää. Vuodet vierivät, mutta tarinoiden taika ei koskaan häviä.

Idea lasten ja nuorten omaan kirjallisuus- ja kuvitusfestivaaliin on tullut Limingan kunnan nuoresta ikärakenteesta ja Euroopan nuorimman kunnan tarpeesta järjestää lapsille jotain erikoista ja ainutlaatuista tapahtumaa omalla paikkakunnalla. Tapahtumajärjestelyissä puhaltaakin yhteen hiileen lähes kaikki kunnan osastot.

Lisäksi LimmiFestiin osallistuu ilahduttava määrä muita yhdistyksiä ja yhteistyökumppaneita, joita mahtuisi kuitenkin vielä lisää.

Lakeustalolle on varattu myyntipöytiä vielä muutamalle kirjallisuuden pienkustantamolle. Mikäli yhdistys tai kustantaja haluaa karnevaalitunnelmiin mukaan, kannattaa asian suhteen lähestyä Nevalaa, janne.nevala@liminka.fi.