LimmiFest järjestetään nyt kolmatta kertaa – tapahtuman avaa tulishow keskuspuistossa

Limingan lasten- ja nuorten kirjallisuus- ja kuvitustapahtuma LimmiFest tuo iloa ja valoa alkavaan pimeään vuodenaikaan. Festivaali avataan torstaina 1.9. klo 19.00 upealla Tulikukka-ryhmän tulishowlla, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala.

– Tervetuloa kanssamme avaamaan kolmatta kertaa pidettävä festivaali ja nauttimaan showsta Limingan keskuspuiston lammen rannalle. Keskuspuisto sijaitsee Limingan terveyskeskuksen ja Lakeustalon välissä. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Kolmipäiväinen festivaali näkyy tuttuun tapaan Suomen kekseliäimmän kunnan katukuvassa, kun Liminganraitti puetaan festariasuun, värikkäisiin sateenvarjoihin.

– Ohjelmistossa kuullaan ja nähdään kertomuksia sekä tarinoita monessa muodossa. Mukana on kirjailijoiden ja kuvittajien lisäksi muun muassa teatteriesityksiä, nykysirkusta, musiikkia ja erilaisia työpajoja, parkourista Tatun ja Patun ihmekojeen rakentamiseen, Nevala luettelee.

Perjantaina Limingan kirjasto saa kirjailijavieraakseen Edu Kettusen, joka esiintyy illalla duona Mika Kuokkasen kanssa Liminganlahden luontokeskuksella. Kirjaston tapahtuma on maksuton ja illan konserttiin voi ostaa lippuja joko Tiketti.fi-palvelun kautta tai kirjastolta.

Lauantaina LimmiFest huipentuu Lakeustalon ja Limingan kirjaston tiloissa sekä piha-alueilla koko perheelle suunnattuihin esityksiin ja työpajoihin.

– Päivän starttaa karnevaalikulkue, joka lähtee klo 11.00 kirjaston läheisyydestä löytyvältä Niittäjäpatsaalta. Parhaat asut palkitaan, joten kannattaa ehdottomasti sonnustautua karnevaalihenkeen sopivalla tavalla. Kulkueeseen toivotaan runsasta, värikästä ja äänekästä osanottoa. Tiesitkö muuten, että festivaali sai nimensä kertomuksesta, jonka mukaan Limingan kunnalle antoi nimen suurikokoinen Limmi-jättiläinen?

Lisätietoa ja tarkempi ohjelma löytyvät tästä linkistä. Festivaaleille pääsee Oulusta ja Kempeleestä myös lättähattujunalla. Juna-aikataulut ja hinnasto löytyvät tästä linkistä. Bussireitit ja -aikataulut löytyvät puolestaan tästä linkistä.