Lenkkitossut roikkuvat lautaseinällä olevasta naulasta.

Lisää tukea lasten ja nuorten harrastamiseen

Liikunnan polku -hanke on saanut toisen jatkoajan 31.12.2021 asti, joten myös uudet perheet voivat hakea tukea lastensa harrastamiseen, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

– Liikunnan polku -hankkeeseen voi hakea kuka vain 7-15-vuotias lapsi tai nuori. Tukea voi käyttää yhteistyökumppaneina olevien seurojen toimintaan ja tuki kohdistetaan harrastuksen perusmaksuihin, joita ovat valmennus- ja kausimaksut.

Liikunnan polku on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja Limingan kunnan hallinnoima hanke, jolla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamista. Hankkeen päätarkoitus on mahdollistaa entistä useamman lapsen ja nuoren harrastaminen sekä vähentää harrastuksiin liittyvää drop out -ilmiötä.

– Drop out -ilmiötä tulee yleisimmin yläkouluikäisillä ja yksi syy harrastustoiminnasta poisjäämiseen voi olla nousevissa harrastuskustannuksissa. Tämä tuki yhdessä HaLi-hankkeen kanssa tarjoaa erinomaiset lähtökohdat liminkalaisille lapsille ja nuorille liikunnan harrastamiseen.

Tähän mennessä tukea on saanut jo parikymmentä liminkalaista lasta ja nuorta. Tarkemmat hakuohjeet ja yhteistyökumppanit löytyvät tästä linkistä.