Mies kiikaroi pusikon keskellä.

Luontodokumentaristi vierailee Suomessa – Nigel Marvenin kiertomatka starttasi Limingasta

Limingan kunnassa projektipäällikkönä työskentelevä Piia Leinonen tapasi Nigel Marvenin lintumatkailumessuilla Englannissa pari vuotta sitten ja kutsui hänet vierailemaan Liminkaan.

– Viime vuodeksi suunniteltu matka peruuntui koronan vuoksi, mutta nyt saimme hänet vieraaksi erityisjärjestelyin, Leinonen kertoo.

Marvenin suurimpana haaveena on nähdä Suomen-vierailullaan Liminganlahden lintulajien lisäksi ahma. Ensivierailu Suomeen starttasi Liminganlahdelta maanantaina.

– Ensimmäisenä yönä nukuin ehkä hieman huonosti, joko öisen valon tai innostuksen vuoksi. Olen onnistunut näkemään jo muun muassa suokukon ja mustapyrstökuirin, Marven iloitsee.

Kiertomatkan järjestelyistä vastaa Attractive Oulu Region -hankkeen Limingan projektipäällikkönä työskentelevä Leinonen, ja mukana reissussa on myös kaksi luontokuvaajaa. Luontodokumentaristi on julkaissut Limingasta kaksi videoblogia, joita Marvenin seuraajat eri puolella maailmaa ihastelemaan. Nyt Marvenin matka jatkuu Lieksan kautta Kuhmoon.

– Nigelin vierailu tuo Limingalle näkyvyyttä luontomatkailukohteena kansainvälisillä markkinoilla. Hän mainostaa tekemällään mateeriaalilla Liminkaa messuilla, kirjoittaa Limingasta blogissaan, tulee messustandille markkinoimaan ja kirjoittaa artikkelin myös The Telegraph -lehteen. Hänestä tulee Limingan kunnan ekomatkailun suurlähettiläs. Tulemme jatkossa tekemään yhteistyötä ekomatkailun saralla, Leinonen kertoo.

Marven on saanut viikon kestävälle reissulleen hyvän startin, myrskysäistä huolimatta.

– Hän pitää suomalaisista, heidän palvelustaan ja hyvästä huumorista, Leinonen raportoi vieraan matkakuulumisia.

Linkit Marvenin videoblogiin löytyvät alta.

Katso videoblogin ensimmäinen osa tästä linkistä.
Katso videoblogin toinen osa tästä linkistä.
Katso videoblogin kolmas osa tästä linkistä.

 

Nigel Marven seurueineen Liminganlahden luontokeskuksen edessä.
Elinkeinojohtaja Teemu Haapala, luontokuvaajat Samuli Träskilä ja Mikko Oivukka, luontodokumentaristi Nigel Marven, projektipäällikkö Piia Leinonen ja kunnanjohtaja Pekka Rajala.

 

Nigel Marven istuu kiikaroimassa.
Nigel Marvenin Suomen-matka jatkui Limingasta Lieksaan ja Kuhmoon.

 

Karhu ja susi suomaisemassa.
Kiertomatkalla Marven seurueineen pääsi kuvaamaan muun muassa karhun ja suden suomaisemassa.