Nuorisokahvilan avajaisissa pelattiin muun muassa pigistä ja juotiin kahvia.

Nuorisokahvila on vihdoin avattu – ”Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!”

Pitkään työn alla ollut nuorisokahvila entisissä K-Marketin tiloissa on avattu. Tiloissa voi kahvittelun lisäksi pelata vaikkapa pingistä tai biljardia, katsoa elokuvia tai ihan vain hengata. Avajaisia vietetään tänään klo 20.00 saakka.

– Matkassa on ollut monenlaisia mutkia. Alun pitäen mahdollisuus avautui, kun nuoret kahvilatilaa kyselyssä toivoivat, ja tarvittava paikkakin toiminnalle löytyi. Budjettia ei tosin ollut, taustoittaa nuorisopalvelupäällikkö Mika Nieminen.

Isossa roolissa ovatkin olleet paikalliset yritykset muun muassa kalustelahjoitusten kautta. Myös avajaisten tarjoilut ovat yritysten lahjoittamia.

– Prosessi on ollut pidempi kuin osasimme arvata, mutta lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Nuorisokahvila on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille. Joulunpyhiin saakka kahvila on avoinna kaksi kertaa viikossa – kunnan nuorisopalveluiden ja seurakunnan ylläpitäminä.

– Toivottavasti saamme jatkossa myös lisää yhtestyökumppaneita, jotta voimme pitää kahvilaa avoinna useamminkin.

Market-tilojen muutostöissä on ollut suurena apuna Lari Körkkö.

– Olemme tehneet veljeni Rikun (Körkkö) kanssa täällä maalaushommia parin kuukauden ajan, mutta myös muuta järjestely- ja asennushommia on riittänyt.

Maalattujen pohjien päälle upeat ja tunnelmalliset maalaukset on luonut puolestaan Luna Toropainen.

– Ideat olen saanut muun muassa Pinterestiä selaamalla, ja osa aiheista on syntynyt puolestaan Liminka-aiheisista valokuvista. Kuvissa näkyvät muun muassa eri vuodenajat.

Tilat löytyvät osoitteesta Liminganraitti 12 (entinen Tupoksentie 12).