Ojanperän koululle nousee pop up -liikennepuisto – myös Maltti ja Valtti vierailevat tapahtumassa!

Lauantaina 19.6. Ojanperän koululla on tarjolla mukavaa ajanvietettä, kun Limingan kunta järjestää koulun ulkoalueella pop up -liikennepuiston. Puisto avautuu puoli kymmeneltä ja sulkeutuu kello 15. Radalle voi hurauttaa omalla pyörällä tai vaikkapa skuutilla. Koululta löytyy myös polkuautoja, joita halukkaat voivat lainata. Tapahtuma on maksuton.

– Pop up -liikennepuiston avulla lapset pääsevät testaamaan liikennemerkkitietämystään sekä harjoittelemaan liikennesääntöjä turvallisessa ympäristössä. Paikalla on kaiken aikaa valvojia ja myös hygieniasta on huolehdittu: lainattavat polkuautot piipahtavat ajojen välissä pesukadulla, jossa niiden kosketuspinnat puhdistetaan, kertoo hankeasiantuntija Katariina Huikari.

Päivän aikana on luvassa myös kaksi Maltin ja Valtin esiintymistä. Ensimmäinen esiintyminen on klo 10 ja toinen klo 13. Maltti ja Valtti esiintyvät koulun piha-alueella lavalta, joten myös perheen pienimmät näkevät esiintyjät hyvin.

Tapahtuma on osa Fiksun liikkumisen suunnitelma -hanketta, johon on saatu Traficomin rahoitus. Pop up -liikennepuisto löytyy myös kunnan nettisivuilta tapahtumakalenterista sekä Facebook-tapahtumana.