Äiti ja lapset bussin kyydissä.

Onnikat huristelevat myös Limingassa – Oulun seudun liikenteen brändiuudistus etenee vaiheittain

Oulun joukkoliikenne on nyt Oulun seudun liikenne. Uudistuksessa nimen lisäksi muuttuu myös muun muassa bussien, eli Onnikoiden, ulkonäkö. Uusi brändi alkaa näkyä joukkoliikenteessä vaiheittain, Oulun seudun liikenne tiedottaa.

– Oulun joukkoliikenne aloitti brändiuudistuksen keväällä 2022. Uudistuksen myötä koko organisaation nimi muuttuu Oulun seudun liikenteeksi ja linja-autot ovat nyt Onnikoita.

Keväällä tehdyn asiakas- ja kuljettajakyselyn vastauksissa valtaosa toivoi Onnikka-nimeä käyttöön. Myös organisaation nimi on poimittu kyselyn vastauksista.

Tahtotilamme on toteuttaa jatkossa Oulun seudun liikenteen palvelut asukkaille ja kuljettajille helpolla, sujuvalla ja fiksulla tavalla.

– Vastausten perusteella asiakkaille tärkeintä brändiuudistuksessa oli saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi joukkoliikenne, ja siihen pyrimme kehitystyössä vastaamaan nyt ja tulevaisuudessa.

Brändiuudistuksen tavoitteena oli muodostaa uusi, seudullinen brändi, sillä joukkoliikenteen toimialueeseen kuuluu Oulun lisäksi kuusi seutukuntaa: Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä.

– Haluamme osoittaa, että joukkoliikenne on kaikille, ja kannustaa kaikkia seudun liikkujia käyttämään sen palveluita. Toive on, että koko seudun asukkaat innostuvat käyttämään joukkoliikenteen palveluja aiempaa runsaammin.

Brändiuudistus tulee näkymään käyttäjille ja katukuvassa vaiheittain seuraavien kahden vuoden aikana. Voit lukea vaiheista tarkemmin tästä linkistä.