Anne-Mari Ehrola

Pieniä tekoja, parempia valintoja

Tällä viikolla vietetään sydänviikkoa, jonka teemana on ruokailoa ja -rohkeutta lapsiperheiden ruokapöytiin. Ruoka on osa meidän jokaisen elämää ja on luonnollista kokea sen äärellä iloa ja nautintoa. Kun arjesta ei tee ruoan osalta liian monimutkaista ja joustamatonta pysyy mielikin hyvänä. Kaiken ei tarvitse olla itse tehtyä alusta alkaen, lapselle tärkeintä on, että vanhempi on läsnä ja syödään yhdessä. Ruokapöydässä ruokitaan vatsan lisäksi onnistumisen iloa, yrittämistä ja hyvää tunnelmaa. Perheen yhteisiin ruokahetkiin kannattaa panostaa ja tehdä niistä kaikille odotettuja hetkiä.

Ruokapöydässä ruokitaan vatsan lisäksi onnistumisen iloa, yrittämistä ja hyvää tunnelmaa.

Sydän on meille kaikille tärkeä. Arjen kiireiden keskellä sen tietoinen terveyden edistäminen saattaa kuitenkin unohtua. Pienillä arjen valinnoilla voit kuitenkin helliä sydäntäsi puolihuomaamatta kaiken kiireen keskellä. Sydänmerkki-tuote on terveellisempi valinta omassa tuoteryhmässään. Sydänmerkki takaa sen, että rasvan laatu on hyvää eli pehmeää, suolan ja sokerin määrä on maltillinen ja kuitua reilusti. Valitsemalla Sydänmerkki-tuotteita teet pieniä, terveyden kannalta edullisia muutoksia ruokavalioon, ilman että joudut perehtymään tuoteselosteisiin tai ravintosisältöihin. Kun syöt monipuolisesti, jaksat paremmin. Kauppojen puolivalmiissa ja valmisruoissa on paljon loistavia vaihtoehtoja, joita löytyy lukuisia sydänmerkillä varustettuna.

Kun syöt monipuolisesti, jaksat paremmin.

Meistä jokainen tekee tietoisia tai tiedostamattomia valintoja oman terveytensä eteen päivittäin. Ruokavalion vaikutukset omaan terveyteen ovat tiedossa, mutta moninaiset valinnat voivat stressata. Valitsemalla Sydänmerkin voi olla varma, että tekee hyvän valinnan itsensä ja lähimmäisten terveyden eteen. Lisäksi myönteisellä ja armollisella suhteella ruokaan hellitte myös perheenne sydänterveyttä.

Viikon haasteena on lähteä rohkein silmin ruokakauppaan bongailemaan sydänmerkkituotteita; montako tuotetta sinä löydät ostoskoriisi arjen parempina valintoina? Kannattaa käydä sydan.fi ja neuvokasperhe.fi -sivustoilla hakemassa hyödyllisen sydänterveyttä edistävän tiedon lisäksi vinkkejä vaikka siitä, millaisia hauskoja hahmoja saa tehtyä kasviksista, marjoista ja hedelmistä! Tai bongaatko itsellesi uuden suosikin ydänystävällisistä resepteistä, joihin voit tutustusa tästä linkistä. Butter chicken uunissa on yksi omista suosikeistani – reseptin löydät tästä linkistä.

Kirjoittaja Anne-Mari Ehrola on Limingan kunnan elintapaohjaaja, joka omassa elämässään pyrkii pienillä paremmilla valinnoilla lisäämään hyvinvointia omaan ja läheisten arkeen.