Lakeuden EKOn logo

Poistotekstiilien vastaanotto aloitettu myös Limingassa – myös käyttökelpoiset vaatteet kannattaa kierrättää!

Poistotekstiilit ovat rikkinäisiä tai loppuun kulutettuja vaatteita ja kodintekstiilejä, jotka eivät kelpaa enää sellaisenaan käytettäväksi.

– Poistotekstiilikeräyksen kautta kotitalouksien käyttökelvottomat tekstiilit hyödynnetään esimerkiksi kierrätyskuituna, kertoo ympäristösuunnittelija Tanja Sarkkinen Lakeuden EKOsta.

Sen sijaan käyttökelpoiset vaatteet ja kodintekstiilit eivät ole poistotekstiiliä.

– Käyttökelpoiset vaatteet ja kodintekstiilit eivät kuulu poistotekstiilikeräykseen vaan ne toimitetaan uudelleenkäyttöön sellaisenaan. Hyväkuntoisia tekstiilejä voi esimerkiksi myydä kirpputoreilla tai antaa lahjoituksena yksityishenkilöille tai järjestöille.

Esimerkiksi vaatekeräyksiin erikoistunut UFF-järjestö vastaanottaa kotitalouksien käyttökelpoiset vaatteet, kodintekstiilit, asusteet, laukut, kengät ja lelut keräyspisteissään, joita löytyy jokaisesta Lakeuden EKOn kunnasta. Limingan keräyspisteet löydät osoitteista Vesikarintie 14, Pitkäkoskentie 15 ja Tupoksentie 12. Muut keräyspisteet löydät tästä linkistä.

Jos tekstiili ei ole enää käyttökelpoinen, toimi näin:

– Tuo kuivat ja puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit vastaanottopisteisiin suljetussa, tiiviissä muovipussissa tai jätesäkissä. Jos tekstiilit eivät sovellu poistoteksitiilinä kierrätykseen, ne lajitellaan polttokelpoiseen jätteeseen.

Vastaanottopisteeseen voit tuoda kuivat ja puhtaat käyttökelvottomat tai rikkinäiset vaatteet ja kodintekstiilit sekä kangastilkut. Kosteat, homeiset, öljyiset ja vahvasti haisevat tekstiilit, matot, kengät, laukut sekä tyynyt ja peitot kuuluvat puolestaan polttokepoiseen jätteeseen. Lisätietoa saat Lakeuden EKOn nettisivuilta tästä linkistä.

Poistotekstiiliä vastaanotetaan Lakeuden EKOn jätepisteillä aukioloaikojen puitteissa. Limingassa osoite on Ratahaka 8 B. Jätepiste on avoinna maanantaista perjantaihin klo 12–18.

 

Lista poistotekstiiliksi soveltuvista tuotteista.
Lähde: Lakeuden EKO