Poppaskonsteja-kampanja, jossa piirretty hahmo tarttuu lentävään sateenvarjoon

Poppaskonsteja päiväkotien työvoimapulaan – Oletko sinä sydämeltäsi Poppanen?

Limingan kunta vastaa varhaiskasvatuksen rekrytointihaasteeseen pussillisella poppaskonsteja! Sadun Maija Poppanen on melkoinen persoona, mutta ennen kaikkea aivan erinomainen lasten kanssa. Poppaskonsteja-kampanja ammentaa iloa ja väriä rekrytointiprosessiin, ja viestii leikillisyydellään varhaiskasvatuksen parissa työskentelevistä arki-ihmeiden tekijöinä, mutta ennen kaikkea rautaisina ammattilaisina.

– Yksikään perhe ei tule toimeen ilman päiväkotien ja eskareiden kasvatuskumppaneita, mutta tämä pitää muistaa sanoa myös ääneen. Varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien arvostuksen lisääminen on Limingassa nyt sydämen asia ja kunniatehtävä, kertoo varhaiskasvatusjohtaja Sari Supperi.

Varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien arvostuksen lisääminen on Limingassa nyt sydämen asia ja kunniatehtävä.

Kampanjan aikana esitellään varhaiskasvatuksessa työskentelevät ammattiryhmät yksittäisten tekijöiden kautta ja kuullaan myös kasvattajien arjesta videoiden muodossa.

– Kampanja näkyy kunnan verkkosivuilla, somessa, rekrytointi-ilmoituksissa, mutta jalkautuu kevään edetessä myös opiskelijoiden pariin. Yksi kampanjaidea on, että Limingan kunnalla voisi olla myös oma rekryagentti, joka sateenvarjonsa ja poppaskonstiensa kera suuntaisi sinne, missä rautaisia ammattilaisia syntyy, visioi viestintä- ja tapahtuma-asiantuntija Anu-Maija Kärjä.

Värikkäistä sateenvarjoistaan Liminka tunnetaan jo muutenkin, sillä aina syyskuussa lasten ja nuorten kuvitus- ja kirjallisuusfestivaalin aikaan kyläraitti somistautuu ihastusta herättävillä sontikoilla. Limingassa otetaan parhaillaan käyttöön myös Lapsiystävällinen kunta -toimintamallia. Kampanjassa ei ole siis kyse pelkästään varhaiskasvatuksesta ja lasten huomioimisesta, vaan koko kunnan elinvoimasta.

Liminka on Suomen kekseliäin, mutta ehkäpä myös lapsellisin kunta! Työmaata kasvatuksen ammattilaisille siis riittää.

– Liminka on Suomen nuorin kunta – 25 prosenttia koko väestöstä on alle 12-vuotiaita. Liminka on Suomen kekseliäin, mutta ehkäpä myös lapsellisin kunta! Työmaata kasvatuksen ammattilaisille siis riittää. Arjen helppous, pian raiteita halkova lähijuna, erinomaiset liikenneyhteydet, upeat harrastusmahdollisuudet, luonnonläheisyys sekä mutkattomasti pelaavat tonttimarkkinat lisäävät nyt ja jatkossa imua Liminkaan, sanoo elinkeinojohtaja Teemu Haapala.

Mutta kuten rekrytoinnin haastetta pohtineessa moniammatillisessa ideointitiimissä todettiin, eivät pelkät poppaskonstit opettajien, ohjaajien ja hoitajien houkuttelemiseksi tietenkään riitä. Tarvitaan asianmukainen palkka, osaava ja rento työyhteisö, jossa on avoin ja turvallinen työskentelyilmapiiri.

– Tämä pitää sisällään sallivat tiimit, joissa jokainen saa tehdä työtä omalla tavallaan ja pääsee loistamaan omien vahvuuksiensa kautta. Nykyaikaiset toimintapuitteet, kouluttautumismahdollisuudet sekä kilpailukykyiset henkilöstöedut takaavat työntekijöille tärkeimmät syyt juurtua varhaiskasvatuksen ammattilaisiksi Liminkaan, Supperi päättää.

Voit tutustua varhaiskasvatuksen avoimiin työpaikkoihin tästä linkistä!

Millaista on työskennellä varhaiskasvatuksessa? – katso videot ja lue henkilökuvat!

1. Poppaskonsteja: Millainen on varhaiskasvatuksen opettajan työpäivä?

Krista Isokoski työskentelee Limingan kunnassa varhaiskasvatuksen opettajana. Mitä kaikkea työhön kuuluu ja millainen on työpäivä Aapin päiväkodissa? Katso video tästä linkistä!

2. Poppaskonsteja: Mitä kuuluu varhaiskasvatuksen erityisopettajan päivään?

Marja Laukkanen työskentelee Limingan kunnassa varhaiskasvatuksen erityisopettajana. Mitä kaikkea työhön kuuluu ja millainen on Marjan työpäivä? Katso video tästä linkistä!